logo F1online.sk

Ralf Schumacher: Hamilton musí uznať, že Russell je momentálne lepší

Lewis Hamilton a George Russell
© Sebastian Kawka/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2022

Lewis Hamilton prežíva nezávideniahodný štart do novej éry. Mercedes sa v úvodných štyroch veľkých cenách dosť trápil a nejavil známky zlepšenia. George „hyena“ Russell však dokázal zakaždým maximalizovať svoj výsledok a podal takmer bezchybné výkony, kým Lewis čelil neustálym problémom. Podľa bývalého pilota Ralfa Schumachera by Hamilton mal priznať, že Russell v súčasnosti podáva lepšie výkony.

Sedemnásobnému šampiónovi sa ešte teraz musí snívať o výfuku AlphaTauri Pierra Gaslyho, do ktorého v Imole pozeral dobrých 60 kôl, kým George Russell držal v rukách umiestnenie v najlepšej päťke a s ním aj hromadu bodov. Situáciu dobre dokumentuje aj aktuálny bodový stav, ktorý hovorí pomerom 49:24 v prospech Georgea.

„Musí sa sám seba opýtať, prečo je George Russell oveľa rýchlejší ako on,“ napísal Ralf Schumacher vo svojom stĺpčeku na stránkach televízie Sky Sports Germany, pre ktoré komentuje priame prenosy Formuly 1.

„Trináste miesto rozhodne nie je Hamiltonovou ambíciou. Musí si priznať, že Russell je momentálne tým lepším jazdcom. Ak to bude takto pokračovať ešte pár týždňov, mohlo by vo vnútri tímu dôjsť k zmene v služobnom poradí,“ dodáva Schumacher.

Sám Ralf je síce vo svojich vyjadreniach častokrát (prinajmenšom) kontroverzný, ale jedným dychom dodáva, že týmto nijakým spôsobom nespochybňuje Lewisove schopnosti a preňho stále zostáva jedným z najrýchlejších na rošte.

„Ani náhodou tým nechcem tvrdiť, že Hamilton premeškal ten správny moment pre odchod z Formuly 1. Lewis je naďalej jedným z najlepších jazdcov na rošte, to je jasné,“ vyhlásil Schumacher.

„Nové pravidlá však od jazdcov vyžadujú, aby sa trochu prispôsobili, na čo Hamilton nie je zvyknutý. Na druhej strane Russell je mladý pretekár a je zrejmé, že sa s tým dokázal vyrovnať lepšie,“ uzavrel Ralf.

Súvisiace články