logo F1online.sk

Hamilton reaguje na Häkkinena: Hlúpe a nezmyselné komentáre

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2022

Ani po štyroch veľkých cenách sa tím Mercedes nevyhrabal zo svojej mizérie. Lewis Hamilton zažil v Imole katastrofický víkend, ktorý zakončil ďaleko za bodmi so stratou jedného kola. V minulých týždňoch obleteli svet vyjadrenia dvojnásobného majstra sveta Miku Häkkinena, podľa ktorého začína Lewis uvažovať o prestupe do iného tímu. Tieto špekulácie však pilot Mercedesu rezolútne zmietol zo stola.

Bývalý pretekár to pritom vyslovil po skončení VC Austrálie, teda ešte pred víkendom v Imole, ktorý bol plný ešte väčších bolestí a strastí.

„Rozmýšľam, ako sa asi Lewis chová na tímových stretnutiach. Stavím sa, že na nich šomre, doslova si to viem predstaviť! Veľa sa sťažuje a narieka,“ uviedol Häkkinen vo svojom stĺpčeku.

„Toto všetko naštartuje prirodzený proces, keď sa pilot sám seba spýta — mal by som ísť niekam inam? Toto je fakt. V Mercedese strávil celé roky a vyhral niekoľko šampionátov. Teraz, keď už veci nejdú hladko, začne uvažovať nad zmenou tímu,“ dodal majster sveta z rokov 1998 a 1999.

Bez toho, aby Fína akokoľvek menoval, zmietol Hamilton zo stola takéto špekulácie. Mohol síce poukazovať aj na niekoho iného, ale práve Mikove slová sa v posledných dvoch týždňoch radili k tým najkontroverznejším.

„Videl som niekoľko vyjadrení od určitých osôb. Spomínam si, že keď som bol mladší, tak som ich rešpektoval, ale tieto ich komentáre sú hlúpe a absolútne nezmyselné s cieľom dostať sa na titulné stránky,“ prehlásil Hamilton.

„S Mercedesom som od svojich trinástich rokov. Zažili sme spolu úžasné chvíle plné vrcholov i pádov. Som tomuto tímu stopercentne oddaný. Nikde inde by som nechcel byť,“ dodal Lewis rozhodne.

Napriek prepadáku v Imole, ktorú Hamilton opúšťal bez bodu, zostal pred novinármi v Taliansku plný odhodlania. Síce priznal, že o titul už nebojuje, ale budúcnosť Mercedesu určite nemusí byť čierna. „Nie je v mojej DNA sa stiahnuť len preto, že sme sa dostali do ťažkej situácie.“

„Stále sme majstri sveta a môžeme to napraviť. Bude to však trvať dlhšie. Myslím, že to bude bolestivá sezóna, ktorú potrebujeme prežiť s vierou a odhodlaním, že to dokážeme napraviť, možno už v samotnom priebehu roka alebo v najhoršom prípade v budúcom roku,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články