logo F1online.sk

Binotto povzbudzuje svoj tím: Hlavy hore! Taký je motoršport

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2022

Ferrari si takto svoje domáce preteky určite nepredstavovalo. Carlosa Sainza naďalej prenasleduje obrovská smola a Charles Leclerc to dnes prehnal so svojou snahou. Prišiel nielen o cenné body, ale aj o pódium na talianskej pôde. Boss stajne Mattia Binotto sa po nevydarených pretekoch snažil svoju „squadru“ povzbudiť.

Ferrari dnes prišlo o množstvo bodov v dôsledku chýb a smoly, hoci ťah stratégov s druhou zastávkou treba oceniť. Scuderia sa pokúsila nanovo rozdať karty a Leclerca priblížiť aspoň k druhému miestu. Plán nemal ďaleko od úspechu, ale skončil Charlesovou chybou, ktorá ho takmer vyradila z pretekov.

„Samozrejme, z dnešného výsledku nie sme nadšení,“ povedal pre Sky Mattia Binotto. „Musíme však zodvihnúť hlavy. Taký je motoršport, niekedy sa vám to skrátka nepodarí a presne to sa dnes aj stalo.“

„Myslím, že stále máme k dispozícii konkurencieschopný balík, takže si musíme zachovať úsmev na tvári a tešiť sa na ďalšie preteky,“ dodal Binotto.

Ten tiež dostal otázku týkajúcu sa stratégie. Krátko pred druhým pitstopom sa totiž Charles Leclerc posťažoval na klesajúcu úroveň priľnavosti. Binotto však odmietol, že by Ferrari malo obavy z degradácie pneumatík. „Nie, zastávka nebola nevyhnutná a necielili sme ani na bod za najrýchlejšie kolo,“ objasnil švajčiarsky rodák.

„Vedeli sme, že Red Bull by na to mohol zareagovať, takže sme mali možnosť preteky trochu reštartovať s novými pneumatikami. Charles útočil na Péreza, takže si myslím, že zastaviť a vytvoriť takúto situáciu bolo správne rozhodnutie, avšak urobil drobnú chybu. Niečo také sa však môže stať a nemali by sme preto byť sklamaní,“ povedal Binotto.