logo F1online.sk

Hamilton: O titul už nebojujem, to je isté

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala24. 4. 2022

Ôsmy majstrovský titul tento rok s určitosťou nepridá. Tak sa na tohtoročný šampionát pozerá Lewis Hamilton, pre ktorého je to po ôsmich sezónach plných víťazstiev a úspechov trpké vytriezvenie. Formulová rozprávka sa razom premenila na horor.

A Veľkej cene Emilia Romagna by Lewis Hamilton určite mohol dať prívlastok hororová. Po celý čas zvádzal boj s tímami, ktoré v predchádzajúcich sezónach predbiehal akurát tak o kolo. Dnes to bol však práve Hamilton, kto musel rešpektovať modré vlajky a púšťať rýchlejšie monoposty cez seba.

“Toto je víkend, ktorý budeme chcieť čím skôr hodiť za hlavu,” poznamenal v mixzóne Lewis Hamilton, ktorého už musel štvať pohľad na zadné krídlo Pierra Gaslyho. Francúz ho a nie a nie pustiť cez seba. “Naozaj neviem, čo mám povedať. Rozhodne to nebolo jednoduché, celý tím to cíti. Aspoň George získal nejaké body pre tím. Ja sa ospravedlňujem všetkým za to, že sa mi nepodarilo to isté.”

Britský jazdec si v Imole pripísal na konto nulu a v šampionáte okupuje siedmu priečku, pričom na Leclerca mu chýba už neuveriteľných 58 bodov. Mohlo ich byť aj viac, keby Leclerc dnes nepobabral záver pretekov.

Toto Wolff sa snaží udržať dobrú atmosféru v tíme vyjadreniami o tom, že ak sa Mercedes rýchlo dá dokopy, ešte by mohol pomýšľať na titul, no Lewis Hamilton má jasno. “Ja som už mimo bojov o titul, to je isté,” zareagoval rezolútne. “O tom niet žiadnych pochybností, no naďalej budem pracovať čo najtvrdšie a nejako sa pokúsim to opäť všetko dať dokopy.”

“Všetci to pociťujeme, všetci však máme hlavy sklonené a odvádzame maximum. Nikto sa nevzdáva, každý sa chce posunúť dopredu čím skôr,” ubezpečuje najúspešnejší pilot F1 všetkých čias, ktorý napokon zdôraznil, že sa necíti byť úplne na dne. “Určite som už zažil aj horšie momenty.”

Súvisiace články