logo F1online.sk

Wolff sa ospravedlnil Hamiltonovi: Prepáč nám to auto

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala24. 4. 2022

Keby mal Lewis Hamilton spísať rebríček najhorších víkendov kariéry, tento by bol istotne na popredných priečkach. Po katastrofálnej kvalifikácii veril, že pretekové tempo by mu malo pomôcť pozdvihnúť sa, no nedokázal to v šprinte ani v pretekoch. Tím ho však nekritizoval, práve naopak. Toto Wolff sa mu dokonca ospravedlnil.

Nič netrvá večne. Po ôsmich rokoch, keď mal Lewis Hamilton pod zadkom špičkový monopost, to muselo prísť. Mercedes sa trápi na všetkých typoch okruhov, vo všetkých častiach víkendu a v Imole to bolo vidieť dokonale. Sedemnásobný majster sveta si od sklamania azda aj povzdychol, keď mu pretekový inžinier vo vysielačke oznámil, že Max Verstappen je hneď za ním, no tentoraz s pripravenou modrou vlajkou.

Po pretekoch sa Hamiltonovi prihovoril Toto Wolff, ktorý vzal túto katastrofu na tím, hoci George Russell skončil na peknom štvrtom mieste. “Ahoj, Lewis. Prepáč za to, s čím si dnes musel jazdiť, viem, že je to neovládateľné. Nezaslúžili sme si takýto výsledok. Pôjdeme ďalej, ale toto boli strašné preteky.” Hamilton zareagoval krátko: “Netráp sa, Toto. Pokračujme v tvrdej práci.”

Šéfa Mercedesu si po pretekoch odchytil reportér Sky Sports Ted Kravitz. “To bolo ozaj zlé. Alpine ho vytlačil, dvom autám sa podaril undercut naňho a keď ste v DRS vláčiku, neviete predbiehať,” komentoval Hamiltonove preteky. “V Georgeovom prípade sme videli, kam sa môže dostať naše auto, ak jazdíte na čistom vzduchu. Nie sme však dostatočne dobrí na zisk titulu, nie sme ho hodní. Musíme toto auto opraviť.”

Russellovo dnešné predstavenie treba pochváliť. Štvrtú priečku totižto získal i napriek tomu, že musel bojovať s nedotáčavým monopostom. “George jazdil naozaj dobre, keď vezmeme do úvahy, aké mal pod sebou auto. Nezvládli sme mu upraviť klapku predného krídla, čo znamená, že mal monopost nastavený na vodu a nie do sucha. Držal sa naozaj dobre, bola to pekná jazda,” uznal viedenský rodák.

Čo teraz, Mercedes? “Pozrieme sa na veci ohľadom Miami, myslím si, že vieme spraviť istý pokrok z pohľadu pochopenia auta. Čaká nás ďalší deň, potrebujeme autu lepšie porozumieť, pripraviť vylepšenia, ktoré odstránia poskakovanie.”

Súvisiace články