logo F1online.sk

Zmätený Sainz: Nešiel som na limite a neriskoval

Carlos Sainz
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 4. 2022

Carlos Sainz prichádzal do Imoly s veľkou novinkou v podobe dvojročného predĺženia zmluvy s Ferrari. Na domácej pôde svojho tímu a pred zrakmi milovaných Tifosi to preňho mala byť satisfakcia za nevydarenú Austráliu. V piatkovej kvalifikácii však Sainz urobil ďalšiu chybu a do sobotného šprintu odštartuje až z desiateho miesta.

Carlos bol až do toho nešťastného okamihu veľmi rýchly. V tréningu i kvalifikácii ukazoval, že jeho rýchlosť je dostatočne dobrá, aby atakoval minimálne umiestnenie v prvom rade. Počas Q2 sa však roztočil v poslednej zákrute a skončil v múre.

„Je to frustrujúce. Mojim cieľom bolo stanoviť preferenčné kolo, vedel som, že dážď je na ceste. Podmienky na trati však boli náročné,“ povedal po kvalifikácii sklamaný Sainz.

„Nebolo to kolo, v ktorom by som išiel presne na limite. Bohužiaľ, stratil som kontrolu nad autom. Prišlo to úplne bez varovania. Nemyslím, že som zbytočne riskoval chybu,“ dodal rodák z Madridu.

Ten má tak trochu šťastie v nešťastí, keďže v Imole sa odjazdí aj šprint. K obvyklým 300 kilometrom v pretekoch sa pridá ešte 100 v sobotnom šprinte. Španiel tak bude mať viac priestoru na nápravu svojej chyby.

„Ak mám myslieť pozitívne, aspoň budem mať šprint aj preteky, aby som sa posunul dopredu,“ hovorí Sainz.

„Samozrejme, poškodenia nevyzerajú dobre, trafil som múr a pre chlapcov to cez noc nebude jednoduché. Veľmi sa im za to ospravedlňujem, kvôli mne budú musieť pracovať viac. Ja sa však už sústredím na zajtra,“ dodal tretí muž celkového hodnotenia.