logo F1online.skF1online.sk

Hamilton o vylepšeniach Mercedesu: Nie je to nič prevratné

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 4. 2022

Strata Mercedesu na čelo štartového poľa činila aj v Austrálii približne osem alebo deväť desatín na kolo. Inžinieri mali dva týždne na analýzu dát a ďalšiu šancu prísť s niečím, čo tímu pomôže posunúť sa vpred. V Imole obhajcovia konštruktérskeho titulu prinesú určité vylepšenia, ktoré sú zamerané hlavne na riešenie problémov s poskakovaním. Podľa pilota tímu Lewisa Hamiltona si však od nich v Mercedese nesľubujú nič prevratné.

Zmeny sa týkajú oblasti difúzora a niektorých prvkov bočníc. Práve difúzor má byť hlavným vinníkom problémov s poskakovaním a táto úprava má pomôcť ho eliminovať. Podľa slov tímu sa však nejedná o žiadne veľké zmeny.

„Zakaždým, keď si sadnem do auta, dúfam, že z neho budem mať lepší pocit,“ povedal na tlačovej konferencii pred štartom Veľkej ceny Emilia-Romagna Lewis Hamilton.

„V konečnom dôsledku je to v podstate stále to isté auto. Viem, že všetci v továrni pracovali počas sviatkov veľmi tvrdo v snahe priniesť na toto podujatie aj tie najmenšie vylepšenia. Nemáme tu však k dispozícii nič prevratné, čo by kompletne zmenilo naše výsledky, ale dúfam, že sa posunieme aspoň trochu dopredu,“ hovorí Hamilton.

Mercedes síce v úvode sezóny zbiera dôležité body, ale tempo na víťazstvo zatiaľ nemá. Vedúce Ferrari má stále na dostrel, no času na vyriešenie problémov monopostu W13 nemá nekonečne veľa. „Je pred nami ešte dlhá cesta. V minulom roku ste mohli vidieť, čo všetko sa môže v priebehu sezóny udiať. Stále je pred nami ešte veľa pretekov, stále máme čas všetko obrátiť v náš prospech a stále máme čas auto opraviť a dostať z neho jeho plný potenciál. Viem, že celý tím pracuje naplno, aby sa to pokúsil dosiahnuť,“ hovorí sedemnásobný majster sveta.

Jeho šéf Toto Wolff nedávno vyčíslil šance svojho tímu na titul na „asi 25 percent“. Hamilton súhlasí, že ich nádeje sa každým podujatím zmenšujú. „Nie som matematik, takže neviem, aké sú naše percentuálne šance, ale rozhodne to je náročné a momentálne je to pre nás vysoká méta,“ povedal Lewis.

Súvisiace články

Diskusia