logo F1online.skF1online.sk

Po prechádzajúcich skúsenostiach je Haas pri hľadaní sponzorov opatrný

Günther Steiner
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 4. 2022

História Formuly 1 je plná príbehov o  nespoľahlivých sponzoroch, dokonca aj tá nedávna. Príbeh Williamsu a ich bývalého sponzora ROKiT či Haasu a Rich Energy sú toho typickým príkladom. Americká stajňa zažíva búrlivý rozchod aj s druhým titulným sponzorom – ruskou spoločnosťou Uralkali. Pri hľadaní nových partnerov tak zostávajú v Haase radšej opatrní.

Taký Williams aspoň vysúdil od ROKiT-u ťažké milióny. Do sporu s Rich Energy sa Haas radšej nepúšťal. Gene Haas zrejme nechcel dať bláznovi Williamovi Storeymu ďalšiu publicitu a radšej mávol rukou. Súdu s Uralkali sa však už americká stajňa zrejme nevyhne, hoci v pozícii žalovaného sa tentoraz ocitne Haas.

Partička z Banbury teraz pláta medzery vo financovaní hlavne z prostriedkov patriacich majiteľovi tímu. Začala však tiež rozširovať portfólio svojich partnerov a tento týždeň oznámila dohodu so spoločnosťou TransferMate.

„Hýbe sa to naozaj poriadne, ale nechceme sa hneď vrhnúť do ďalšieho záväzku,“ povedal novinárom v Imole boss stajne Günther Steiner. „Chceme si dopriať čas, vykonať dôkladnú analýzu a potom sa dobre rozhodnúť. Momentálne sme na tom dobre a sme v bezpečí.“

„Nemá význam veci súriť a vrhnúť sa do niečoho, čo možno budeme o šesť mesiacov neskôr ľutovať,“ dodal.

Na otázky, či za týmto prístupom stoja skúsenosti s Uralkali a Rich Energy, Steiner odpovedal: „Žijeme a učíme sa.“

Vraj, ak bude seriózny záujemca, nebude dôvod ponáhľať sa. Nie je to pritom len o peniazoch. „Čakáme na ten najlepší balík, ktorý bude spojením viacerých vecí. Nutnosť urobiť všetko za dva týždne predstavuje nebezpečnú pascu. Ak niekto čaká, môže počkať aj tri alebo šesť mesiacov.“

„Ak si budeme myslieť, že takáto dohoda nie je dobrá z dlhodobého hľadiska, nemusíme sa dohodnúť už tento rok. Nie je to pre nás nevyhnutnosť. Už sme oznámili jedného menšieho sponzora. Prichádzajú nové veci, ale musíme to urobiť správne,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia