logo F1online.skF1online.sk

Leclerc vraj zlodejov sám prenasledoval: Odviedli dobrú prácu, boli organizovaní a rýchli

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2022

Pilot Ferrari Charles Leclerc za sebou nemá najpríjemnejšiu skúsenosť, keď sa stal tento týždeň v Taliansku obeťou zlodejov, ktorí mu ukradli náramkové hodinky za asi 300 tisíc eur. O pár dní neskôr ho v Imole čaká dôležitá a pre Ferrari domáca veľká cena. Po príchode však všetkých stopercentne uistil, že je v poriadku.

Stalo sa tak v pondelok v meste Viareggio, kde Leclerca spoznala skupinka fanúšikov. Našla sa však medzi nimi aj organizovaná skupina zlodejov, časť z nich odpútala Charlesovu pozornosť a ten „najšikovnejší“ ho medzitým okradol o vzácne hodinky od jeho sponzora Richard Mille.

„Nebudem zachádzať do prílišných detailov, ale nebola to tá najpríjemnejšia skúsenosť. Nemôžem povedať oveľa viac než len toľko,“ povedal novinárom v Imole Leclerc.

„Všetko je teraz na polícii a snažia sa ich vypátrať, ale podľa toho, čom som čítal, to nebude jednoduché. Celkovo som však v poriadku a plne sústredený na nadchádzajúci víkend. Nijak mi to neublížilo,“ uistil prítomných monacký pretekár.

Tomu už jeho sponzor Richard Mille poskytol ďalšie a v Imole tak pokračoval v plnení svojich reklamných povinností nosením hodiniek tejto značky na svojej ľavačke. Podľa správ z Talianska sa vraj Charles sám pokúšal zlodejov prenasledovať, aby polícii poskytol nejakú stopu a informácie o ich ďalšom pohybe. „Zlodeji odviedli dobrú prácu, boli organizovaní a rýchli,“ povedal.

Všetko si ešte môže dokonalo vynahradiť. Ďalšie víťazstvo a navýšenie bodového náskoku v šampionáte by bolo ideálnou náplasťou. Pri súčasnej forme Ferrari to určite nie je nereálne.

„Po prvých troch pretekoch to vyzerá, že všetko sa posúva správnym smerom a máme dobré auto. V minulosti malo Ferrari na domácej pôde obrovskú podporu a som si istý, že aj teraz to bude niečo špeciálne,“ hovorí Leclerc.

„Ako som však už povedal predtým, hlavne to nepreháňajme, čo sa môže vždy ľahko stať, najmä keď sa vám darí. Musíme zostať sústredení na našu prácu, nesnažiť sa až príliš a dúfam, že nás čaká pozitívny víkend,“ dodal monacký pretekár.

Súvisiace články

Diskusia