logo F1online.skF1online.sk

Sainz o mediálnych špekuláciách: Viete si predstaviť, ako veľmi som sa smial

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2022

Pilot Ferrari Carlos Sainz má vo vrecku novú dvojročnú zmluvu, ktorá mu umožní zotrvať v tíme až do konca sezóny 2024. Len pár dní pred oficiálnym oznámením (nie je prekvapením, že si to Scuderia nechala na domáce podujatie v Imole) sa v médiách objavili informácie, podľa ktorých nepanuje medzi Carlosom a Ferrari zhoda o dĺžke nového kontraktu. Avšak keď sa tieto správy objavili, mal Sainz už zmluvu uzavretú a čakalo sa prakticky len na oficiálne oznámenie. Pri čítaní týchto správ sa tak dobre pobavil.

Miesto Carlosom požadovanej dvojročnej zmluvy len ročná zmluva s opciou? Kdeže, dohoda medzi oboma stranami vraj bola rýchla a bezproblémová.

„Viete si predstaviť, ako veľmi som sa doma smial, keď ľudia začali písať tie veci. V tom čase už bolo všetko viac-menej dohodnuté a len sme čakali do Imoly na oficiálne oznámenie,“ povedal Sainz novinárom v dejisku štvrtej veľkej ceny v sezóne. „Je zábavné, ako to vo Formule 1 chodí so všetkými tými klebetami a špekuláciami.“

Na špekulácie vraj nebol žiadny dôvod, rokovania a podpis novej zmluvy podľa slov španielskeho pretekára prebehli hladko. „Ak mám byť úprimný, bolo to strašne jednoduché. Všetko prebehlo hladko. Myslím, že po takom dobrom prvom roku, bolo pre obe strany ľahké sa cez zimu dohodnúť,“ hovorí Sainz.

„Teraz máme príležitosť to oznámiť v Imole pred zrakmi Tifosi a počas takéhoto víkendu. Myslím, že to bol ideálny scenár. Dali sme dokopy dobrý plán a oznámili to tu,“ dodal.

Keď koncom roku 2019 prechádzal Carlos z Renaultu do McLarenu, prvýkrát v živote podpísal dvojročnú zmluvu. Niekoľkokrát zopakoval, že istota viacročného kontraktu je v súčasnej Formule 1 nesmierne nedocenená. Aj od Ferrari dostal potrebnú dôveru, keď v roku 2020 podpísal dvojročný kontrakt a teraz opäť dvojročný.

„Myslím si, že toto je kľúčové. Nie je žiadnym tajomstvom, že pre jazdca je dôležité sústrediť sa na svoj výkon a nie na svoju budúcnosť. Toto som zistil v McLarene a preto o tom hovorím tak nahlas,“ hovorí Sainz.

„Úprimne, celú zimu som si bol istý, takže som počas prvých troch pretekov nemal žiadne obavy. Vždy vám to však dodá nejaké to extra povzbudenie,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia