logo F1online.sk

Ocon: Mohol som skončiť v prvej päťke

Esteban Ocon
© XPB/Alpine
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková12. 4. 2022

Esteban Ocon bodoval vo všetkých pretekoch tejto sezóny, čo rozhodne treba pokladať za úspech. Napriek tomu však po Veľkej cene Austrálie cítil sklamanie, pretože veril, že mohol dosiahnuť ešte lepší výsledok. Podľa vlastných slov by sa dostal až do top päťky, zabránilo mu v tom až uviaznutie v premávke.

Jazdec Alpinu sa na okruhu v Albert Parku umiestnil na siedmom mieste. Na rovnakej pozícii sa nachádza aj v celkovom hodnotení šampionátu, čo z neho robí najlepšieho pretekára hneď za pilotmi z top tímov, ako sú Ferrari, Mercedes a Red Bull.

Ocon však neskrýva sklamanie a tvrdí, že mal ešte väčšie ambície. „Nie som taký spokojný ako po predchádzajúcich pretekoch. Myslím si, že tento víkend sa toho dalo dosiahnuť oveľa viac. Podľa mňa tam bol dosť veľký vlak áut, za ktorými sme uviazli. Inak by sme boli rýchlejší.“

„A nakoniec je to škoda, pretože si myslím, že prvá päťka mohla byť možná. Bol to ťažký víkend, ale skončiť na siedmej priečke je stále veľmi dobrý výsledok a myslím si, že máme veľa poznatkov, ktoré si môžeme vziať k srdcu,“ hľadal pozitíva 25-ročný pretekár.

Rodáka z krajiny galského kohúta tešia najmä stabilne dobré výkony. Na otázku, či dúfa, že sa francúzskeho tímu bude dariť na všetkých typoch okruhov, odvetil: „Áno, presne tak. Myslím, že v tomto smere sa zdá, že sme konkurencieschopní každý víkend. Zdá sa, že sme konzistentní, takže je to dobré. Samozrejme, je to to, čo chceme. Zakaždým musíte posúva auto na hranicu možností a skúšať nové veci, ako sme to robili tento víkend. Niekedy síce urobíte krok späť, ale aspoň ste si toho vedomí.“

Ešte menej spokojný je určite Oconov tímový kolega Fernando Alonso, ktorý má za sebou ťažký víkend. Španiel podával celý víkend dobré výkony, ale z jeho pohľadu nešťastné načasovanie klasického, ako aj virtuálneho safety caru spôsobilo, že v pretekoch stratil pozíciu. Nakoniec skončil na nebodovanej sedemnástej pozícii.

Súvisiace články