logo F1online.sk

Verstappen apeluje na tím: Ak chceme bojovať o titul, toto sa nesmie stávať

Max Verstappen odstupuje
© Twitter/F1
Milan Kubala
Milan Kubala10. 4. 2022

Max Verstappen má možno podobne rýchly monopost ako Charles Leclerc na Ferrari, no na výsledky sa mu pozerá veľmi ťažko. Holanďan už druhýkrát v tejto sezóne vypadol z pretekov, a to máme za sebou len tri veľké ceny. Je to neakceptovateľné, odkazuje.

Pred víkendom v Austrálii sa šéf Alpinu Otmar Szafnauer nechal počuť, že na začiatku novej éry očakával viac technických problémov, autá sa mu zdajú byť až prekvapivo spoľahlivé. Potvrdilo sa to aj v dnešných pretekoch, ktoré dokončilo sedemnásť áut. Sainz s Vettelom vypadli kvôli vlastným jazdeckým chybám.

Technické problémy mal len Max Verstappen v Red Bulle, ktorý chce tento rok útočiť na majstrovský titul. Takto to však nepôjde, pri takom silnom súperovi si býci už nemôžu dovoliť žiadne vypadnutie.

Z Maxa Verstappena bolo po pretekoch cítiť frustráciu. Uvedomuje si totiž, že Leclerc mu mizne v diaľke. Vlani sa potvrdilo, že rozhodovať môže každý bod, o 36 bodoch za dve druhé miesta ani nehovoriac. “Už teraz sme o míle pozadu, takže momentálne nechcem ani pomyslieť na boj o titul,” povzdychol si v rozhovore pre Sky Sports. “Dôležitejšie je dokončovať preteky.”

“Dnes sme mali celkovo zlý deň, nemali sme rýchlosť, ja som len manažoval pneumatiky a snažil som sa na nich dôjsť do cieľa,” poznamenal následne, čím vysvetlil rýchlostné manko na Charlesa Leclerca. V prvom stinte naňho strácal aj viac ako sekundu na kolo.

“Aj tak to vyzeralo na pomerne ľahko získané druhé miesto a keďže som vedel, že s Charlesom nedokážem bojovať, nemalo zmysel naňho vyvíjať tlak. Napokon sme ani nedokončili preteky, čo je veľmi frustrujúce a neakceptovateľné,” odkázal Verstappen.

Na Holanďanovom monoposte sa intenzívne pracovalo už pred pretekmi. Mechanici vymenili niekoľko súčiastok. Momentálne netušíme, či to nejako súviselo s Verstappenovým vypadnutím, no nie je to veľmi dobrá vizitka.

“Vedel som, že máme problém. Celý čas sme mali pochybnosti, či dokončíme preteky. Ak však chcete bojovať o titul, takéto veci sa nesmú stávať,” zdôrazňuje pilot, ktorý je v jazdeckom šampionáte len na šiestej priečke. Mohol mať aspoň o osemnásť bodov viac, keby sa auto počas pretekov “nepošpinilo”, ako to označil vo vysielačke. Začala z neho totiž vytekať kvapalina.

“Netuším, čo sa stalo, musel som odstaviť monopost. Auto treba najskôr dostať domov do továrne a tam ho preskúmať,” dodáva Max Verstappen. “Je to frustrujúce. Dnes by sme nevyhrali, ale za druhé miesto sú dobré body. Musíme sa postarať o to, aby sa to už nezopakovalo.”

Súvisiace články