logo F1online.sk

Alonso chce ešte zostať v F1, no nie nutne v Alpine

Fernando Alonso
© XPB Images/Alpine Media
Milan Kubala
Milan Kubala8. 4. 2022

Starý ale jarý. Fernando Alonso v júli oslávi 41 rokov, no to neznamená, že by svoje formulové rukavice plánoval zavesiť na klinec. Dvojnásobnému majstrovi sveta efjednotka chutí a pobyt v nej by si chcel predĺžiť ešte aspoň o dva roky. Ak však čakáte, že uvažuje len o zotrvaní v Alpine, mýlite sa.

Španielsky matador už v priebehu týždňa avizoval, že sa nechystá opustiť kráľovnú motoršportu. Alonso sa stále cíti byť plný energie a elánu, ktorý by chcel ešte investovať do Formuly 1, hoci bude mať čo robiť, aby ho z nej nevytlačili mladé pušky.

Novinárov pred Veľkou cenou Austrálie zaujímala Alonsova budúcnosť najmä v súvislosti s domácou nádejou a rodákom z Melbourne Oscarom Piastrim, ktorý stále čaká na svoju príležitosť v Alpine. Kým však v tíme bude Alonso, zrejme sa jej nedočká.

Fernando Alonso jasne odkázal, že sa nikam nechystá. “Nie. Myslím si, že je zrejmé, že keby som mal 25 rokov, tak by sme sa na túto tému nebavili. Je to o veku. Ľudia sa snažia nájsť priestor pre mladé talenty, ale ja si myslím, že tu ide o výkony,” vyhlásil.

“Myslím si, že vlani som si počínal dobre, skončil som tesne pred Estebanom. Uvidíme, ako to dopadne tento rok, náš súboj pokračuje!” uviedol víťaz minuloročného interného duelu s Estebanom Oconom, v porovnaní s ktorým získal o sedem majstrovských bodov viac. V kvalifikáciách zas remizovali.

Podľa Španiela je to dôkaz, že pýtať sa ho na koniec kariéry je ešte predčasné. “Toto je o výkonoch, nie o veku. Ako som povedal na začiatku roka, stále sa cítim byť konkurencieschopný, rýchly a Formula 1 ma baví. Budeme teda pretekať, hádam, že aj pár rokov.”

Otázka je, či tieto plány budú korešpondovať s plánmi Alpinu a nasadením šampióna F2 a F3 Oscara Piastriho. Alonso však naznačil, že si vie predstaviť aj prestup “na staré kolená”. “Chcem tu byť ešte dva alebo tri roky. Ak to bude s Alpinom, tak fajn, ak to bude s nejakým iným tímom, aj tak to bude dobré. Viac zistím neskôr, do týchto rokovaní sa pustím pravdepodobne počas leta, takže uvidíme.”