logo F1online.sk

Opäť to bude medzi nami a Ferrari, myslí si Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 4. 2022

Tím Red Bull pricestoval do Austrálie ako víťaz posledných pretekov v Saudskej Arábii a nepochybne bude aj v Melbourne patriť medzi kandidátov na víťazstvo. Mohli by sme sa opäť dočkať súboja medzi Red Bullom a Ferrari, aj keď partička okolo Maxa Verstappena a Sergia Péreza čelila v piatok istým problémom.

Slová holandského a mexického pretekára indikujú, že pre tím z Milton Keynes to nebol úplne hladký deň. Rýchlosť však RB18 má a po nejakých tých zmenách v nastavení by tento monopost mal opäť bojovať o víťazstvo.

„Myslím si, že v prvom tréningu a aj na začiatku druhého nám trochu chýbal balans. Pred záverom sme však auto trochu zmenili a s tým som bol omnoho spokojnejší. Za Ferrari o trošku zaostávame, ale myslím, že sa môžeme dostať bližšie,“ povedal po piatkových voľných tréningoch Verstappen.

„Opäť sme rýchli a hlavne počas pretekových simulácií vyzeralo všetko veľmi stabilne a veľmi pekne. Som teda spokojný, určite sa nám dnes podarilo zlepšiť. Vybrali sme sa dobrým smerom, pokúsime sa na tom stavať a trochu to vylepšiť aj zajtra,“ dodal Max.

Zatiaľ to vyzerá na ďalšiu „prestrelku“ medzi Ferrari a Red Bullom. Červené monoposty sa v piatok v Austrálii zdali o trošku rýchlejšie, ale to platilo aj v Saudskej Arábii. Pred zvyškom víkendu je tak všetko celkom otvorené.

„Myslím, že je to opäť medzi nami a Ferrari, aj keď pred sobotou nikdy neviete. Zatiaľ vyzerajú veľmi silní, nás ešte čaká trochu práce, ale viac-menej sme v hre,“ povedal Verstappen.

Jeho tímový kolega Sergio Pérez tieto slová viac-menej potvrdil. Pred kamerou však pôsobil o niečo ustarostenejšie. „Bolo to celkom náročné. V druhom tréningu sme urobili zmeny, ktoré treba zanalyzovať, no niektoré veci nefungovali tak, ako sa očakávalo. Myslím si však, že pred dnešnou nocou máme nazbierané celkom dobré dáta,“ povedal po piatku mexický pretekár.

„V druhom tréningu bol ten pocit v niektorých ohľadoch lepší, ale v niektorých zas horší. Na mnohých veciach teda treba zapracovať a porozumieť smeru, ktorým sme sa vydali. Hovoríme však iba o pár desatinách a náš život bude celkom iný. Musíme len pochopiť, ako na tom momentálne sme, pretože tak úplne nerozumieme, čo sa s autom deje,“ dodal Pérez.