logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Od Vettela som sa toho veľa naučil

Charles Leclerc a Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková7. 4. 2022

Charles Leclerc aktuálne prežíva začiatok sezóny ako z ríše snov, keď prvýkrát v kariére vedie poradie šampionátu. Sám je už ale dostatočne skúsený na to, aby vedel, že nemôže zaspať na vavrínoch. Monačan priznáva, že mnoho vecí sa naučil od Sebastiana Vettela, s ktorým strávil dva roky v jednom tíme. Tieto vedomosti chce zužitkovať aj v boji o prvý titul majstra sveta.

Spomínaná dvojica bola súčasťou Ferrari v rokoch 2019 a 2020. Leclerc prestúpil do Scuderie hneď po svojej prvej sezóne v F1, ktorú absolvoval v Sauberi. Predtým sa rýchlo a úspešne predieral juniorskými kategóriami, pričom svoj talent formoval aj v rámci jazdeckej akadémie talianskeho tímu.

Mladý pretekár priznáva, že v tejto sezóne sa síce bude spoliehať predovšetkým na vlastné skúsenosti, ale drží sa aj toho, čo odpozeral od štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela. Oceňuje najmä jeho analytický prístup, sústredenie na detaily a pokoru. „V tomto smere som sa od Seba veľa naučil. Bolo pre mňa veľmi zaujímavé sledovať ho.“

Ferrari má v aktuálnom ročníku konečne konkurencieschopné auto, preto existujú nemalé očakávania, najmä od tifosi. Tí na jazdecký titul čakajú už od roku 2007, kedy im naposledy vyčaril úsmev na tvári Fín Kimi Räikkönen.

V tejto fáze je Leclercovým hlavným súperom Max Verstappen, ktorý si daným procesom v minulej sezóne sám prešiel a na konci napínavého súboja so sedemnásobným šampiónom Lewisom Hamiltonom spečatil svoj prvý titul majstra sveta v kariére.

Leclerc má jasnú víziu, čo musí urobiť, aby zaznamenal rovnaký úspech. „So začiatkom sezóny som veľmi spokojný. To, čo ma teší, nie sú v skutočnosti výkony, ale to, že presne viem, na čom musím ešte popracovať a čo musím zlepšiť, aby som podával ďalšie dobré výkony.“

Súvisiace články

Diskusia