logo F1online.skF1online.sk

Bottas a Hamilton zostali priateľmi: Stále spolu lietame

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 4. 2022

Ani po odchode Valtteriho Bottasa z tímu Mercedes sa nepretrhli jeho väzby na niekdajších kolegov. Fínsky pretekár je stále v pomerne intenzívnom kontakte s Lewisom Hamiltonom. Ako sám hovorí, aj po prestupe do Alfy Romeo zostali priateľmi.

Ani po odchode z Mercedesu sa toho veľa nezmenilo. Lewis Hamilton a Valtteri Bottas vraj spolu naďalej robia to, čo zvykli posledných päť rokov. Po piatich sezónach ako tímoví kolegovia, počas ktorých Bottas nikdy reálne neohrozil Hamiltonovu hegemóniu, sa chalani naďalej kamarátia ako „za starých čias“.

„V skutočnosti sme spolu po pretekoch leteli do Dubaja a potom z Dubaja do Saudskej Arábie,“ priznal Bottas v rozhovore pre People. „Stále spolu teda lietame. V určitom zmysle sa vlastne nič nezmenilo.“

„Už nie sme tímoví kolegovia, ale zostali sme priateľmi. Je to pekné a máme dobrý vzťah. Spolu sa nám ako kolegom podarilo niečo dosiahnuť. Myslím si, že naše priateľstvo bude určite pokračovať ďalej,“ dodal.

Padok Formuly 1 je však v prvom rade miestom veľkej súťaživosti a konkurencie. Aj preto dostal Valtteri otázku, či je podľa jeho názoru ťažké nadviazať priateľstvo s ostatnými jazdcami F1. „Myslím, že áno. Podľa mňa to je celkom ťažké. Keď pretekáte proti sebe, nie je jednoduché správne rozvinúť priateľský vzťah,“ hovorí Bottas.

„Podľa mňa sme sa my dvaja skrátka naučili, že preteky sú preteky a mimo okruhu nezáleží na tom, čo sa stalo na okruhu. Myslím, že obaja sme to tak nejak pochopili. Súperíme spolu, ale potom môžeme napriek tomu zdieľať lety alebo robiť hocičo ďalšie,“ dodal Bottas.

Súvisiace články

Diskusia