logo F1online.skF1online.sk

Steiner si nemyslí, že posledná nehoda otrasie Schumacherovým sebavedomím

Mick Schumacher
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2022

Mick Schumacher nezažil najvydarenejší štart do novej sezóny. V oboch doterajších vystúpeniach podľahol svojmu novému tímovému kolegovi a navrátilcovi do Formuly 1 Kevinovi Magnussenovi, pričom druhú prehru sprevádzala tvrdá nehoda. Po nej sa nevyhnutne objavili pochybovači, ktorí vyvolávajú otázniky ohľadne sebadôvery nemeckého mladíka. Jeho šéf Günther Steiner však nemá pochybnosti.

Dve skutočnosti môžeme považovať za fakty. Prvá, pre Schumachera sa situácia v porovnaní s rokom 2021 diametrálne zmenila. Druhá, vonkajší obrubník v desiatej zákrute okruhu v Džidde je skutočný „zabijak“. Vyleteli tu takmer aj piloti tímu Alpine a hneď po kvalifikácii sa spustila na hlavu promotéra tvrdá kritika za to, ako sú v tomto mieste riešené obrubníky.

Tak či onak, nevyhnutne sa po tejto nehode objavili hlasy, podľa ktorých Schumacher novú situáciu v tíme nezvláda a nehoda mohla byť jedným z dôsledkov narušenej rovnováhy v mysli nemeckého pretekára.

„Nemyslím si, že Mick po tejto nehode stratí sebadôveru,“ hovorí jeho šéf Günther Steiner. „Samozrejme, latka je teraz nastavená o trochu vyššie než vlani. Minulý rok nebolo vôbec pochýb o tom, že budeme súperiť o devätnáste a dvadsiate miesto. Na týchto pozíciách sme boli neustále.“

„Myslíme si, že je dobré, keď má Mick na svojich pleciach viac tlaku, pretože sa to musíte naučiť. Ja stále hovorím, že čím vyššie sa vám podarí dostať, tým máte menej vzduchu na dýchanie. Musíte sa s tým vysporiadať.“

„Je to súčasť života pretekárskeho jazdca. Nutnosť vysporiadať sa s tlakom je súčasťou života každého vrcholového športovca alebo manažéra. Máte na sebe tlak a ak sa vám to nepáči, môžete odísť a robiť niečo iné,“ povedal Steiner.

Samozrejme, jeho tím je tu na to, aby mu v tejto situácii pomohol a analýza nehody v Saudskej Arábii bude prvým krokom. To by mu tiež mohlo pomôcť pochopiť, čo sa vlastne stalo a predísť tak zbytočnej strate sebadôvery.

„Treba sa o tom porozprávať, ale myslím si, že v prvom rade to musí zanalyzovať on sám, pretože my sme za volantom nesedeli. Potrebujeme mu však ukázať, čo chce vidieť,“ hovorí Steiner.

„Myslím, že budeme potrebovať porovnať dáta s tými Kevinovými. Tlačil na to až príliš? Neviem. Neboli pneumatiky dostatočne zahriate? To musíme zistiť. Ja som tie dáta zatiaľ nevidel. Tiež si myslím, že sa stačí vrátiť do auta a takto získate vašu sebadôveru späť,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia