logo F1online.sk

Za svoj motor sa nemusíme hanbiť, hovorí Ocon

Esteban Ocon
© XPB/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 4. 2022

Po úvodných dvoch podujatiach je francúzsky tím Alpine jedným z hlavných kandidátov na korunu najlepšieho zo „zvyšku sveta“. Niektorí by povedali, že továrenský tím s Fernandom Alonsom na palube by mal mať vyššie ambície. Minimálne zástupcovia samotnej stajne sa však tvária spokojne.

Otázky pritom vyvolala aj kvalita ich nového motora. Je pravdou, že Fernando Alonso musel po Bahrajne vymeniť spaľovací motor a dôvodom jeho odstúpenia v Saudskej Arábii bol taktiež motor. Pokiaľ však ide o samotný výkon, vyslovil jeho tímový kolega Esteban Ocon spokojnosť.

„Je dobrý, myslím si, že sa nemusíme hanbiť,“ povedal Ocon na margo novej pohonnej jednotky Renaultu. „Akonáhle som otvoril DRS, mohol som predbiehať a poľahky sa dostať cez Aston Martin Nica Hülkenberga, Landa Norrisa na McLarene a koho ešte? Fernando bol tam. Skrátka, môžem nás porovnať s rôznymi autami a bolo to dobré.“

Pripomeňme ešte, že podľa nemeckého Auto Motor und Sportu je motor Renaultu teraz približne na úrovni Mercedesu, ale slabší než Ferrari a Honda. Francúzi sa tak celkom iste nedostali do čela pokiaľ ide o výkon pohonnej jednotky.

„George bol rýchlejší než my. Nevzďaľoval sa síce tak výrazne, ako sme si mysleli, ale stále sa nám dokázal vzďaľovať. Z pohľadu celkového tempa tak majú výhodu a na tom budeme pracovať,“ hovorí Ocon.

„Myslím, že pre tím to boli dva veľmi dobré víkendy. Bohužiaľ, je škoda, že Fernando nedokončil preteky, pretože to mohli byť ďalšie dvojité body. Budeme však postupovať ďalej.“

„Boli sme rýchlejší než v Bahrajne, čo je veľmi pozitívne a po dvoch pretekoch toho z našej strany príde ešte viac. Som teda celkom spokojný so štartom sezóny aj so získanými bodmi,“ dodal Ocon.

Súvisiace články