logo F1online.skF1online.sk

Aj my sa budeme zlepšovať, sľubuje Steiner

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 4. 2022

Rok 2022 v podaní tímu Haas je takmer pravým opakom roku 2021. Americký celok sa úspešne vrátil do stredu poľa a do boja o bodované umiestnenia. Otázkou je, ako dlho sa tímu podarí toto tempo udržať. Predsa len, čelí mocným rivalom s omnoho väčšími prostriedkami, ako materiálnymi, tak ľudskými. Šéf stajne z Banbury Günther Steiner však cíti sebadôveru, spolieha sa aj na rozpočtový strop.

Haas je celkom iste najskromnejší tím v štartovom poli. Môže však ťažiť z úzkej kooperácie s Ferrari, ktorá je pri obrode stajne kľúčová. Aj vďaka nej dokázal Kevin Magnussen zviesť v Saudskej Arábii pekný súboj s Lewisom Hamiltonom. Ako povedal komentátor Števo Eisele, ešte vlani by niečo také bola ťažká halucinácia.

Na otázku Toma Clarksona v podcaste F1 Nation, dokedy dokáže tím udržať súčasnú formu, odpovedal jeho Günther Steiner nasledovne: „Prečo by sme si ju nemali udržať? Prečo si myslíte, že nedokážeme pokračovať?“

Clarkson naznačil, že svojimi zdrojmi je Haas predsa len pozadu za Red Bullom či Ferrari. Tirolčan sa však spolieha na rozpočtový strop, ktorý by americkému celku mal pomôcť.

„Aktuálne nesúperíme s Ferrari a Red Bullom, ale myslím si, že zo svojej súčasnej pozície môžeme ďalej rásť. Samozrejme, ostatní sa priblížia, ale s rozpočtovým stropom to nie je ako za starých čias, kedy ste len tak rozhadzovali peniaze a pokračovali vo vývoji. Aj my budeme ďalej vyvíjať a aj my sa budeme ďalej zlepšovať,“ povedal Steiner.

„Je to vyrovnané a myslím, že presne to bol aj zámer nových finančných predpisov, pretože je omnoho zaujímavejšie, keď aj malé tímy dokážu bojovať v strede poľa a získavať body.“

„Samozrejme, príde deň, keď spadneme dolu a niekto sa naopak posunie hore rovnako, ako sme my spadli a vrátili sa späť. Presne toto však podľa mňa je tá idea rozpočtového stropu, že medzi tímami stúpne konkurencia,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia