logo F1online.skF1online.sk

Hamilton priznal, že aj on sa trápi s mentálnym zdravím: Nie ste sami, odkázal

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2022

Duševné zdravie a diskusia o ňom sa v poslednom období dostáva do popredia, čo je určite dobrá správa. Táto oblasť ľudského zdravia bola v spoločnosti dlho podceňovaná, no aj z Formuly 1 začínajú zaznievať hlasy, aby sa ľudia určite nebáli vyhľadať pomoc. Veľmi vokálny bol v tomto smere minulý rok Lando Norris, teraz sa k nemu pridal aj Lewis Hamilton.

Ten sa prihlásil prostredníctvom svojho Instagramu a priznal ťažkosti, ktorými si prechádzal v priebehu minulej sezóny, kedy mal problém udržať si pozitívny pohľad na dianie okolo seba.

„Bol to nesmierne ťažký rok so všetkým, čo sa okolo nás deje,“ napísal Hamilton na Instagrame. „Niektoré dni bolo náročné zostať pozitívne naladený. Dlho som sa mentálne a emocionálne trápil. Neustále pokračovať si vyžaduje veľké úsilie, musíme však pokračovať v boji. Treba toho ešte urobiť a dosiahnuť veľa.“

Drobné okienko do Lewisovho mentálneho nastavenia priniesol aj seriál Drive to Survive, kde sa objavila krátka sekvencia rozhovoru Hamiltona s jeho šéfom Totom Wolffom v Silverstone. Sedemnásobný šampión v ňom priznal, že ho aj po šiestich týždňoch „straší“ chyba z Baku, kde sa pripravil o 25 bodov.

Britský pretekár tak svojim fanúšikom pripomenul, že mať takéto problémy a zvádzať takýto boj je v poriadku. Svoj príspevok zakončil pozitívne. „Píšem, lebo vám chcem povedať, že je v poriadku cítiť sa tak, ako sa cítite. Vedzte, že nie ste sami a že to zvládnete!“

„Jeden môj priateľ mi dnes pripomenul, že si strašne silný a dokážeš všetko, čo si zaumieniš! Dokážeme všetko, do čoho sa naozaj vložíme. Nezabúdajte žiť s vďačnosťou za ďalší nový deň. Posielam vám to s láskou a nádejou,“ napísal Lewis.

Súvisiace články

Diskusia