logo F1online.skF1online.sk

Binotto vidí v Leclercovi šampióna: Preto sme s ním podpísali do roku 2024

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2022

Monacký pretekár Charles Leclerc má za sebou vydarené úvodné dve podujatia novej sezóny. Po dvoch rokoch čakania sa dočkal konkurencieschopného monopostu a v novej sezóne zapísal jedno víťazstvo a jedno druhé miesto. Spokojný je aj jeho šéf Mattia Binotto, podľa ktorého sú Leclercove výkony hodné majstra sveta.

Monačan bol v úvodných dvoch podujatiach nového ročníka lepší než jeho tímový kolega Carlos Sainz. Porazil ho v oboch kvalifikáciách i oboch pretekoch a aktuálne je Leclerc lídrom jazdeckého šampionátu. Zatiaľ je teda bezchybný a ako dobre vieme, to je v boji o titul nesmierne dôležité.

Na otázku, či 24-ročný Monačan jazdí ako niekto, kto môže získať titul, Mattia Binotto odpovedal: „Myslím, že áno.“

„Je to však niečo, čo som očakával, keď sme s ním predĺžili kontrakt až do roku 2024. Dobre vieme, čo všetko dokáže. Podľa mňa dokazuje, že je schopný bojovať o titul. Niet pochýb o tom, že má talent, má schopnosti, je to veľmi dobrý pretekár a sme veľmi spokojní s tým, čo v týchto dvoch pretekoch ukázal,“ povedal boss Ferrari.

Jeho zverenec však zostal o poznanie opatrnejší. Podobne ako tímový kolega Carlos Sainz dobre vie, že s týmito autami toho treba objaviť ešte mnoho, takisto on osobne vidí dostatok priestoru na zlepšovanie.

„Určite som so štartom sezóny celkom spokojný,“ hovorí Leclerc. „S tímom skvelo spolupracujeme a príprava na prvé podujatia bola veľmi dobrá. Mám dobrý pocit.“

„Nie som zase až taký spokojný s výkonom, presne však viem, na čom treba zapracovať a čo treba zlepšiť v ceste za zlepšením. Netuším, či to bude stačiť na titul, ešte je veľmi skoro. Povedzme však, že začiatok bol veľmi dobrý. Ako som už povedal mnohokrát, kľúčom bude vývoj a my jazdci tímu musíme v tomto smere pomôcť,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia