logo F1online.skF1online.sk

Sainz potvrdil, že je blízko k predĺženiu zmluvy s Ferrari

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 3. 2022

Pilot Ferrari Carlos Sainz je jedným z tých, ktorí nemajú zmluvu pre rok 2023. Nateraz patrí k najzaujímavejším artiklom jazdeckého trhu, dlho by to však už platiť nemalo. Rodák z Madridu novinárom v Saudskej Arábii potvrdil, že s Ferrari sa nezadržateľne blížia k uzavretiu novej zmluvy.

V posledných týždňoch o tom nemecké a talianske médiá intenzívne špekulujú. Správy z Apeninského polostrova avizujú, že k potvrdeniu predĺženia spolupráce dôjde už o niekoľko dní. Presnejšie povedané, niekedy začiatkom apríla by mala byť ruka v rukáve a atrament na novej dvojročnej zmluve pre španielskeho pretekára. Ten by tak mal s Ferrari vydržať minimálne do konca sezóny 2024, rovnako ako Charles Leclerc.

„Áno, blížime sa,“ prikývol Sainz na otázku ohľadne svojej novej zmluvy. „Samozrejme, pre mňa a moju kariéru je to dôležitý kontrakt. Chcem sa naozaj uistiť, že sa urobí všetko potrebné a ako ja, tak Ferrari bude spokojné s tým, čo podpíšeme.“

„A áno, sme veľmi blízko k finalizácii novej zmluvy. Stále nám chýbajú niektoré detaily, ale smerom do budúcna to vyzerá dobre,“ dodal španielsky pretekár.

Prvé dve veľké ceny novej sezóny priniesli Carlosovi dve pódiá. V oboch prípadoch však zaostal za tímovým kolegom. Charles Leclerc raz zvíťazil a k druhej výhre bol nesmierne blízko. Sainz sa medzitým pokúšal čo najviac zladiť s monopostom F1-75, čo sa mu nepodarilo tak rýchlo ako Charlesovi.

„Preteky v Saudskej Arábii pre mňa boli ďalší posun v porovnaní s Bahrajnom. Myslím, že sa mi v aute podarilo získať o trochu lepší rytmus. Stále mi chýba zopár desatín, no nakoniec sa mi ich podarí nájsť,“ povedal Sainz po pretekoch v Džidde.

„Určite som bol s autom spokojnejší než v Bahrajne. Na mojej strane garáže sa podarilo urobiť určitý pokrok pokiaľ ide o celkový pocit z auta. Aj vďaka príležitosti vrátiť sa na rovnaký okruh po asi sto dňoch som získal omnoho jasnejší obraz o tom, v ktorých a akých zákrutách s týmto autom strácam. Teraz mi to je už celkom jasné.“

„Aj keď to z mojej strany ešte stále nie je stopercentné, je dôležité zbierať body a pódiá. Akonáhle to bude z mojej strany na sto percent, bude čas pripojiť sa k chlapcom v boji o víťazstvá,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia