logo F1online.sk

Hamilton chce na katastrofickú Džiddu zabudnúť: Už sa teším domov

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2022

Tohtoročná Veľká cena Saudskej Arábie nie je nič pre slabé žalúdky. Lewis Hamilton, ktorý bol po sobote sklamaný z mnohých vecí, sa už nevie dočkať cesty domov a určite nebude sám. Piatkové udalosti okolo raketového útoku len desať kilometrov od okruhu sebadôverou nikoho nenaplnili. Pilota Mercedesu pritom čakali nepríjemné prekvapenia aj v sobotu.

Toto miesto asi nebude pre mnohých pilotov to úplne najobľúbenejšie. Už v roku 2021 sme boli svedkami ťažkých nehôd. Tie prišli aj tento víkend, keď v kvalifikácii veľmi tvrdo havaroval Mick Schumacher. Vyvrcholenie podujatia hádam neprinesie nič, len skvelé športové divadlo bez ďalších nešťastných udalostí.

V čase, keď nemeckého mladíka vyťahovali z auta, už stál pilot Mercedesu Lewis Hamilton pred novinármi a poskytoval rozhovory. Vypadol totiž v prvej časti kvalifikácie a tentokrát to nebolo dielo jazdeckej chyby, poruchy, náhody alebo niečoho podobného. Skrátka nedokázal zajazdiť dostatočne rýchle kolo a krátko po kvalifikácii si to ani sám nevedel úplne vysvetliť.

„Zapríčinilo to niečo v nastavení,“ hovorí Hamilton. „V treťom tréningu to vyzeralo dobre, pokúsili sme sa v nastavení posunúť ešte o krok vpred tým smerom a možno zašli až priďaleko. Auto sa skrátka nedalo riadiť – bol som z toho strašne nervózny.“

Hamilton sa pred novinármi pohrával aj s myšlienkou, že pred pretekmi siahne po zmene nastavení. To by znamenalo porušenie pravidla parc fermé a štart z boxov. Oproti pätnástemu miestu (Mick Schumacher do pretekov nenastúpi, takže Lewis sa posunie o jedno miesto dopredu) to však zase až taký rozdiel nie je.

„Stále budem mať to isté auto, ako som mal v kvalifikácii, takže neočakávam až taký výrazný krok vpred. Dám však do toho úplne všetko,“ hovorí Hamilton.

Víkend ešte neskončil a Lewis si to v nedeľu určite môže vynahradiť. Piatok a sobota mu však veľa radosti nepriniesli a zatiaľ to je preňho víkend hodný zabudnutia. Dokumentoval to aj pri svojej odpovedi na otázku reportéra francúzskeho Canal+, ktorý sa spytoval: „Aký máte pred pretekmi pocit?“ Hamilton na to odvetil: „Už sa teším domov.“

Súvisiace články