logo F1online.sk

Ocon pred nedeľou pomýšľa na pódium

Esteban Ocon
© XPB Images/Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2022

Tím Alpine predvádza v Saudskej Arábii zatiaľ veľmi dobrý výkon. V kvalifikácii sa Esteban Ocon a Fernando Alonso umiestnili dokonca v najlepšej sedmičke. Piate miesto pre Francúza a siedme pre Španiela znamenajú, že Alpine je zatiaľ najlepší zo „zvyšku sveta“. Keďže v nedeľu môžeme v Džidde očakávať nejaký ten chaos, piloti francúzskej stajne určite sú v hre o nečakaný výsledok.

Oconovi sa na tejto trati darí. Vlani dokázal Alonsa zdolať v kvalifikácii s pomerne veľkým náskokom, v pretekoch potom dlho okupoval pódiové pozície. Po štarte z piateho miesta ho určite môžeme považovať za akéhosi „čierneho koňa“ nedeľných pretekov.

„Ani neviem, či mám k tomuto okruhu nejaký kľúč alebo tajný recept, ale určite to bola skvelá kvalifikácia. Vždy hovorím, že na tejto trati skrátka potrebujete vypustiť všetky kone v ten správny čas a poskladať to dokopy, keď na tom najviac záleží. Presne to sa nám aj podarilo,“ povedal po sobote spokojne Ocon.

„S oboma autami sme v priebehu víkendu postupne stupňovali tempo a obaja sme napokon v najlepšej desiatke. Samozrejme, nedeľné preteky budú dlhé, budú sa diať veci, ale určite sme v hre,“ dodal francúzsky pretekár.

Ten bol v Saudskej Arábii o dosť rýchlejší než tímový kolega aj vlani, čo len podčiarkuje jeho solídnu formu na tejto trati. Z piateho miesta môže na tomto okruhu, ktorý prináša preteky plné zmätku a zvratov, zabojovať aj o pódium, od ktorého ho vlani delili iba centimetre.

„Vždy je vašim cieľom počínať si čo možno najlepšie, ale pódium je určite niečo, na čo myslím,“ priznal Ocon.

Jeho tímový kolega Fernando Alonso bol v Bahrajne v kvalifikácii rýchlejší, no v pretekoch ho Esteban dokázal poraziť. V Džidde sa zatiaľ karta obracia, Ocon uspel v sobotu a odštartuje piaty, Alonso je za ním a bude číhať zo siedmeho miesta.

„Bol to pre nás dobrý deň. Pokiaľ ide o výkonnosť, dostali sme sa do Q3 v Bahrajne a takisto tu v Džidde. Na tejto trati sme pritom určite konkurencieschopnejší než pred týždňom. Myslím si teda, že pre tím to boli pozitívne dva týždne a pocit z auta je určite dobrý,“ povedal po sobote Alonso.

„Pokiaľ viem, iba tri tímy sa dostali do Q3 s oboma autami, Ferrari, Red Bull a Alpine. Musíme teda byť spokojní s takouto výkonnosťou. V nedeľu nás však čakajú dlhé preteky, do hry môže vstúpiť safety car, koniec koncov sme videli aj vlani, že môže nastať chaos,“ dodal Alonso.

Súvisiace články