logo F1online.sk

Zaútočíme plnou silou, zastrája sa Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2022

V kvalifikácii z toho síce nebola ďalšia pole position, ale vo Ferrari cítia, že ešte nič nie je stratené. Charles Leclerc chce Sergiovi Pérezovi vrátiť požičané v pretekoch, v ktorých sa budú rozdávať majstrovské body. Rodený Monačan nebude chcieť prísť ani o jeden jediný.

Približne dva metre delili Charlesa Leclerca od zisku pole position. To sa na prvý pohľad nezdá ako veľmi tesné, pokiaľ si neuvedomíme, že monopost Formuly 1 prejde túto vzdialenosť na rovinke za menej ako tri stotinky sekundy. Pérezovi sa niekde podarilo vyčarovať práve tento čas k dobru.

“Som trochu sklamaný, boli to len dve stotiny, bolo to také tesné,” krútil hlavou Charles Leclerc. “Som si istý, že Checovo kolo bolo výnimočné, najmä v poslednom sektore určite veľmi riskoval a bol za to odmenený.” Max Verstappen vlani tiež riskoval, no na rozdiel od jeho kolegu to neudržal. “Takto to chodí na mestských okruhoch. Myslím si, že v tejto kvalifikácii sa máme z čoho poučiť.”

“Ale úprimne, s mojím kolom som bol spokojný. Počas celej kvalifikácie som sa snažil to udržať na trati a nespraviť žiadne chyby, ktoré by ma vyšli poriadne draho. V druhom kole v Q3 som na to zatlačil a viacmenej som to všetko poskladal dokopy. Tu či tam niečo málo zostalo, ale určite som nečakal, že Checo dnes vyrukuje s takým kolom,” priznal pilot Scuderie.

Na tlačovej konferencii sa Charles Leclerc pustil aj do detailnejšieho rozboru toho, kde v sobotu stratil na držiteľa pole position. Vysvitlo, že počas kvalifikácie sa pneumatiky nesprávali presne podľa očakávaní.

“Z nejakého dôvodu sme boli rýchlejší na opotrebovaných gumách ako na nových. Musíme pochopiť prečo. A v poslednom výjazde v Q3 nám trochu chýbal zákryt,” analyzoval Leclerc. “Všetko spôsobuje rozdiely, no to nič nemení na fakte, že Checo bol dnes úžasný.”

Tak či onak, v nedeľu mu to všetko bude chcieť vrátiť aj s úrokmi. Vo Ferrari nemyslia na nič iné ako na víťazstvo. “Áno, ako vždy zaútočíme plnou silou. Preteky sú zajtra. Dúfam, že budeme mať lepší deň.”

Súvisiace články