logo F1online.sk

Binotto nie je prekvapený: Red Bull má skvelé auto

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 3. 2022

Ferrari bolo blízko blízučko k druhej pole position v sezóne. Charlesovi Leclercovi ju však rozdielom 25 tisícin sekundy vyfúkol Sergio Pérez. Na druhej strane, obaja piloti Scuderie sa umiestnili v najlepšej trojke, a tak v Maranelle nemusia byť príliš sklamaní. Naďalej potvrdzujú, že ich monopost má veľmi dobré tempo, s čím bol spokojný aj boss stajne Mattia Binotto.

Stratiť pole position rozdielom 25 tisícin sekundy nie je nikdy príjemné, no ako povedal sám Pérez, toto bolo jeho „životné kolo“. Okrem toho má pod sebou veľmi dobré auto, ktoré určite malo potenciál na víťazstvo v kvalifikácii.

„Nepochybne, Sergio zajazdil fantastické kolo. Myslím, že sme všetci videli jeho rýchlosť už v Q2 aj prvom pokuse v Q3,“ povedal po kvalifikácii Mattia Binotto.

„Red Bull má skvelé auto, pre nás to teda nie je prekvapenie. Možno sme čakali, že Max bude rýchlejší, ale celkovo je to dobrá bitka a výzva pre nás. Ja osobne som spokojný s našim druhým a tretím miestom. Po Bahrajne sme opäť konkurencieschopní. Ukazuje to, že naše auto je skvelé a jazdcom sa darí,“ povedal švajčiarsky rodák.

Nezabúdajme pritom, že v Bahrajne bolo Ferrari rýchle nielen v kvalifikácii, ale hlavne v pretekoch. Monopost F1-75 to však bude musieť potvrdiť, keďže sú to len druhé preteky v sezóne a hlavne na tomto okruhu sa môže stať skutočne čokoľvek.

„Myslím, že pre nás všetkých to bude zaujímavé a tu v Džidde sa môže stať čokoľvek. S možnými žltými vlajkami, červeným vlajkami, safety carom to môže byť tak trochu hazard. Treba sa sústrediť, využiť svoje príležitosti a uvidíme, ako to dopadne,“ hovorí Binotto.

„Sergio bol takisto vždy dobrý v pretekovom tempe a štartuje z pole position. Určite to môže dokázať,“ dodal.

Veľa sa hovorí aj o jazdeckom tandeme Ferrari. Carlos Sainz nebol vôbec spokojný so svojim výkonom v Bahrajne a do Saudskej Arábie prišiel odhodlaný všetko napraviť. Rodák z Madridu mal v kvalifikácii veľmi dobré tempo v Q1, Q2 aj na začiatku Q3. V rozhodujúcom momente to však bol opäť Leclerc, ktorý zajazdil rýchlejší čas a odštartuje druhý.

„Carlos sa v Bahrajne necítil v aute príliš dobre. Vedel, že sa mu z neho nepodarilo dostať celý jeho potenciál. Veľa študoval, pozeral sa na detaily a ako dobrý pretekár vyvinul veľké úsilie, aby všetko pochopil. Myslím si, že sa do toho dostáva a je Charlesovi bližšie. V prvej časti kvalifikácie bol rýchlejší a bude zaujímavé sledovať jeho pretekové tempo v nedeľu. Som si istý, že po pár pretekoch už bude dostatočne rýchly,“ povedal Binotto.