logo F1online.sk

Hamilton odmieta, že by ho piatkové udalosti rozrušili: Sme profesionáli

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 3. 2022

Kvalifikácia na Veľkú cenu Saudskej Arábie dopadla pre Lewisa Hamiltona katastrofálne. Prvýkrát po vyše štyroch rokoch zostal uväznený v Q1, tentokrát za to však nemohla chyba, nehoda alebo niečo podobné. Britský šampión skrátka nedokázal ani v jednom zo svojich pokusov zajazdiť dostatočne rýchly čas a zaistiť si postup.

Jeho tímový kolega George Russell to pritom dokázal relatívne pohodlne a zo štvrtého miesta postúpil. Piloti Mercedesu si tak v Džidde trochu vymenili svoje roly. Kým v Bahrajne bol Russell v kvalifikácii o sekundu pomalší, v Saudskej Arábii zaostal Hamilton za tímovým kolegom o asi deväť desatín.

„Je jasné, že niečo nie je v poriadku,“ povedal po svojom netradične krátkom kvalifikačnom vystúpení Hamilton. „Neviem, čo sa stalo, nedokážem to nijak komentovať. Zadná časť auta nebola vôbec stabilná.“

„Neviem, aké nastavenie mal George. V poslednom tréningu bol pocit z auta dobrý a vykonali sme pár zmien. Zadok monopostu však bol strašne nestabilný,“ hovorí Hamilton.

Vo svojom ďalšom rozhovore pre Sky Sports povedal: „Mal som problémy s vyvážením auta. Tento výsledok nie je ničím, čo by sme chceli,“ ťažko hľadal slová Hamilton, ktorý len krátko pred rozhovorom videl hororovú nehodu Micka Schumachera. Britskému šampiónovi teda nebolo dvakrát do reči.

Nehovoriac o tom, čo sa v Džidde dialo v piatok. Dramatické udalosti okolo raketového útoku na mesto a následné viac ako štvorhodinové diskusie medzi jazdcami do neskorej noci nikomu na pohode nepridali. Lewis však odmietol, že by ho piatkové udalosti rozrušili.

„Nie, sme profesionáli. Bohužiaľ, skrátka sme sa pri nastavení vydali nesprávnym smerom,“ povedal Hamilton.

Pilota Mercedesu tak čakajú veľmi náročné preteky, no okruh v Džidde nie je Monako. V nedeľu sa môže stať absolútne všetko a určite sa tu dá predbiehať. „Nebudú to nijak fantastické preteky. Možno vykonám na aute zmeny a vyštartujem z boxov, aby som sa uistil, že v nedeľu to nebude také zlé,“ hovorí Hamilton.

„V pretekoch sa môže stať čokoľvek, teraz sa môžem len ospravedlniť tímu – všetci pracovali tak tvrdo. Takýto výsledok je mrzutý,“ dodal Lewis.

Súvisiace články