logo F1online.skF1online.sk

Sainzova nová zmluva na spadnutie, Schumacher zostáva pokojný

Mick Schumacher
© LAT Photo/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 3. 2022

Mick Schumacher sa musel na prvom podujatí sezóny skloniť pred tímovým kolegom Kevinom Magnussenom. Ten vybojoval pre Haas veľa bodov, kým nemecký mladík skončil na jedenástom mieste. To však bolo stále najlepším umiestnením v jeho kariére. V úvode nového ročníka sa veľa hovorí o jeho materskom Ferrari, ktoré vstúpilo do novej sezóny najlepšie ako mohlo.

Ľady sa pohli aj pri vyjednávaniach medzi Scuderiou a ich pilotom Carlosom Sainzom. Počas predsezónnych testov sme v tomto smere nedostali žiadne závratné novinky, po Veľkej cene Bahrajnu už nemecké a talianske zdroje otvorene hovorili o tom, že od oficiálneho oznámenia nás delia už iba dni.

Podľa Roberta Chinchera z talianskej edície portálu Motorsport.com sa toho dočkáme začiatkom apríla. Carlos by si vďaka novej zmluve mal zaistiť zotrvanie v Maranelle na ďalšie dve sezóny, teda do konca roka 2024. Zhodou okolností, v rovnakom termíne má vypršať kontrakt aj Charlesovi Leclercovi.

Čo to znamená pre Micka Schumachera? Najvyššie postavený junior v hierarchii Ferrari a momentálne aj rezervný jazdec Scuderie zostáva pokojný. „Samozrejme, je dôležité hovoriť s každým top tímom, ale všetko v prvom rade závisí od mojich vlastných výkonov. Musím sa uistiť, že zo seba vydám to najlepšie v Haase. Všetko ostatné príde potom,“ povedal Schumacher.

Partička z Maranella má tiež nemalý podiel na forme tímu Haas. Samozrejme, ak by sme aj odrátali „neoficiálnu“ kooperáciu medzi týmito dvoma, motor Ferrari v roku 2022 (zatiaľ) šliape veľmi dobre a ťažiť z toho môže aj Mick.

„Myslím, že v tejto oblasti sme urobili najväčší progres. Môžete to cítiť aj priamo v kokpite,“ porovnal minuloročný a tohtoročný motor Ferrari Schumacher.

Nemecký mladík si medzitým bude užívať skok, ktorý sa jeho tímu medzi rokmi 2021 a 2022 podarilo urobiť. Na druhej strane sa však prvýkrát dostáva pod tlak, keďže Kevin Magnussen dosiahol v Bahrajne o poznanie lepší výsledok.

„V motoršporte pôsobí už veľmi dlho, oveľa dlhšie než ja. Do tímu toho prináša mnoho,“ hovorí Schumacher na margo nového tímového kolegu.

„Vymieňame si informácie a prebieha medzi nami veľmi transparentná diskusia o tom, ako pristúpiť k niektorým zákrutám a aký máme pocit z auta. Jednoducho to skladáme dokopy a na základe toho sa snažíme auto vylepšiť,“ dodal Mick.

Súvisiace články

Diskusia