logo F1online.sk

Alonsa zistenia záverečnej správy nezaujímajú: Je mi to jedno

Fernando Alonso
© XPB Images/Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 3. 2022

Je Formula 1 pripravená sa konečne posunúť od udalostí z Veľkej ceny Abú Zabí? V ostatných niečo vyše troch mesiacoch došlo k výmene riaditeľa pretekov, zmene riadiacej štruktúry a úprave športových pravidiel. Aby bola očista športu dokonaná, FIA tiež zverejnila záverečnú vyšetrovaciu správu o udalostiach z 12. decembra 2021. Fernanda Alonsa však príliš nenadchlo opätovné otvorenie tejto témy na tlačovke v Bahrajne.

Otázku ohľadne záveru minulej sezóny a zverejnenia vyšetrovacej správy FIA dostali takmer všetci pretekári. Niektorí boli diplomatickí, niektorí vyhýbaví a taký Fernando Alonso tému Abú Zabí 2021 úplne zhodil zo stola.

„Nie, nemyslím si, že potrebujeme čokoľvek čítať,“ prehlásil Alonso na margo zverejnenia záverečnej vyšetrovacej správy. „Myslím tým, že už je to za nami. Už je po všetkom. Rozhodnutiam riaditeľstva pretekov niekedy rozumieme, niekedy nie. Vždy sme sa posunuli ďalej a teraz to nie je inak.“

„Neviem. Ak mám povedať úprimne, tak je mi to jedno. Ako som povedal, stalo sa to, čo sa stalo, či už to bolo správne alebo nie. V danom momente sa mi vedenie pretekov zdalo byť v poriadku,“ hovorí španielsky pretekár.

„V priebehu celej sezóny sa vždy objavia rozhodnutia, s ktorými môžeme súhlasiť alebo s ktorými nesúhlasíme. Nikdy sme nemuseli nič podrobne študovať. Tento rok máme odlišné pravidlá pre bezpečnostné vozidlo, prepúšťanie o kolo pomalších monopostov a podobne. Uvidíme aj odlišné posudzovanie traťových limitov. To je pre mňa normálna evolúcia športu,“ hovorí Alonso.