logo F1online.sk

Hamilton: Spoľahlivosť ukazuje, že sme odviedli lepšiu prácu ako Red Bull

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala21. 3. 2022

Mercedes 27, Red Bull 0. Takýto bodový stav sme rozhodne nečakali. Strieborným šípom sa podarilo ukoristiť tretie a štvrté miesto najmä vďaka lepšej spoľahlivosti, ktorá je podľa Lewisa Hamiltona znakom, že v celkovom zúčtovaní inžinieri Mercedesu podali lepší výkon ako ich súperi z Milton Keynes.

O víťazstvo v Bahrajne bojovali Charles Leclerc a Max Verstappen, za ktorými krúžili ich tímoví kolegovia. Mercedes hral v tejto veľkej cene až druhé husle, no keď v posledných kolách odstúpili obaja piloti Red Bullu, razom sa dostal až na pódiové tretie miesto.

Lewis Hamilton hovoril o dôležitosti spoľahlivosti na popretekovej tlačovke. “Každý jeden bod môže zavážiť,” zdôraznil. “Ja som už prišiel o majstrovské tituly kvôli jednému bodu. A kým z výkonnostného hľadiska s týmito chlapcami teraz zrovna nebojujeme, toto je — ani nie minimalizovanie škôd, ale vskutku skvelý výsledok.”

Mercedes sa k nemu dopracoval vďaka tomu, že bol pri vývoji lepší ako súper, zaznelo potom. “Samozrejme, že sme mali šťastie, ale v konečnom dôsledku sme odviedli lepšiu prácu, my máme lepšiu spoľahlivosť. Nepovedal by som teda, že to bolo len o šťastí. Podľa mňa to bolo o tej tvrdej práci všetkých u nás.”

“Toto je veľmi dlhá sezóna. Bude to ťažký boj, ale my milujeme výzvy. Mňa výzvy bavia. Všetkým nám je cťou pracovať s veľkou skupinou ľudí, ktorí sú tiež hladní, ktorí sa koncentrujú na jeden spoločný cieľ. Neexistuje lepší pocit, ako keď sa všetci stretnete a získate takýto výsledok,” vyslovil sa tretí muž priebežného poradia.

Lewis Hamilton vníma zisk tretieho miesta ako obrovskú vzpruhu pre celý tím. Ukázalo sa totiž, že pracovať tvrdo sa vypláca, aj keď si uvedomujete, že ste zavalení problémami. Inžinierom sa teraz bude o to ľahšie pripravovať na Saudskú Arábiu a ďalšie veľké ceny.

“Úprimne, toto je obrovská vec, je to nesmierne motivujúce pre celú stajňu,” komentuje Hamilton. “Čelili sme výzvam, ktoré sme nečakali, no počas tejto fázy nikto nebol zarmútený, všetci boli pozitívni, všetci sklonili hlavy a pracovali. Nikto nenariekal, čo je skvelé vidieť.”

“A hoci nemáme taký výkon ako ostatní, myslím si, že z pohľadu procesov a ako z auta vyžmýkať absolútne všetko, sme to dnes dokázali. Ukázala sa naša vnútorná sila,” uzavrel sedemnásobný šampión.

Súvisiace články