logo F1online.sk

Neviete si predstaviť, koľko práce je za týmto výsledkom, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 3. 2022

Siedme pódium v kariére a piate s Ferrari. V skutočnosti to pre Carlosa Sainza bolo druhé pódium v rade za sebou. Španielskeho pretekára sa teraz už nikto neopýta, či ľutuje svoj prestup do tímu z Maranella. Dnes má v rukách auto, s ktorým môže vyhrať.

Pre Ferrari je to určite skvelý deň a svoj tím nesklamali ani jeho piloti. Leclerc i Sainz odviedli prácu, ktorá bola „čerešničkou na torte“ skvelého výkonu celého tímu. Po dvoch rokov strádania je to pre partičku z Maranella chutná satisfakcia.

„Je to skvelý deň pre tím, naozaj úžasný. Môžem iba pogratulovať všetkým v továrni, pretože si neviete predstaviť, koľko práce je za týmto výsledkom. Posledné dva roky čelil tím množstvu problémov a útrap. Vrátiť sa a vybojovať double je niečo veľké pre Taliansko, pre Ferrari, pre všetkých Tifosi, pre nás. Skvelý deň, trochu to oslávime a potom musíme pokračovať v práci,“ povedal po skončení pretekov Carlos Sainz.

Pritom to pre rodáka z Madridu nebol ani zďaleka jednoduchý víkend. Jeho tímový kolega Charles Leclerc bol už od piatka „v plnej paľbe“, kým Carlos zaostával. Potvrdilo sa to aj v nedeľných pretekoch, kedy Sainzovi chýbalo tempo obzvlášť v prvom stinte.

„Aj dnes sa potvrdilo, že tomu niečo chýbalo. Celý víkend som nemal tempo, teda okrem Q2 a Q3, kedy som z ničoho nič dokázal poskladať veľmi dobré kolá a dostal sa do boja o pole position. Ukazuje to, že stále musím lepšie porozumieť tomuto autu, možno ho nastaviť viac pre seba. Čakajú ma v týchto dňoch nejaké domáce úlohy,“ hovorí pilot Ferrari.

„Pozitívom je, že to bol možno môj najťažší víkend s Ferrari a aj tak som skončil druhý. Teraz sa musím sústrediť a vyhrať,“ povedal Sainz.