logo F1online.sk

Magnussen vrátil Steinerovi úsmev: Len si predstavte, čo bude o šesť pretekov!

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala20. 3. 2022

Ktovie, aká nálada by panovala v Haase, keby sobotňajšiu kvalifikáciu popri Mickovi Schumacherovi neodjazdil Kevin Magnussen, ale Nikita Mazepin. S určitosťou však môžeme povedať, že takého rozjareného Günthera Steinera by sme nevideli. Jeho radosť bola o to väčšia, že si uvedomuje, že Magnussen sa ešte ani poriadne nerozbehol!

Niekto by mohol povedať, že Haas predčil všetky očakávania. Šéf tímu Günther Steiner sa však nechce pozerať takouto optikou na siedmu priečku z kvalifikácie. Hovorí, že púť americkej stajne sa ešte len začína.

Pri vysvetľovaní si pomáha príkladmi Fernanda Alonsa, Daniela Ricciarda či Sebastiana Vettela, ktorí ani v úvode minulej sezóny nepôsobili zrovna najistejším dojmom. Chvíľu im trvalo, kým sa v novom tíme zabývali a dostali sa na svoj jazdecký štandard. Kevin Magnussen je práve v tejto aklimatizačnej fáze, tvrdia v Haase.

“Len si predstavte, čo bude predvádzať o šesť alebo sedem pretekov, ak bude rovnaký ako ostatní jazdci,” naráža na spomínanú trojicu Günther Steiner s obrovským úsmevom od ucha k uchu. “Len si to predstavte! Vrátil sa v dobrej forme, ale úprimne som presvedčený, že toho ukáže ešte viac.”

“Nemôžete si sadnúť do monopostu F1 a okamžite jazdiť na 100 percent. Tak to nefunguje, takže ukáže toho ešte viac. Preto som aj smerom do budúcna veľmi optimistický. Mick sa teraz bude učiť bojovať na tejto úrovni, čo je úplne iný level ako vlani. Kevin ho poženie vpred, pretože sa opäť dostane do formy,” opisuje svoje predstavy temperamentný Talian.

Haasu sa podarilo tak výrazne poskočiť po tom, čo sa rozhodol zanechať minuloročný vývoj a koncentrovať sa na novú éru. A zatiaľ sa ukazuje, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí v histórii stajne.

Čakali to vôbec? “Dúfal som v to, očakával som to. Pracovali sme na tom a vždy som tvrdil, že v roku 2022 budeme späť. A naozaj sme. Nie je to však moja zásluha, je to zásluha tímu. Všetci verili tejto misii zanechať rok 2021 a koncentrovať sa na 2022. Väčšina ľudí zostala s nami, toto je ich zásluha. Mali sme plán a vykonali sme ho. Celý tím môže byť na to hrdý.”

Günther Steiner napokon zareagoval aj na hlasy, podľa ktorých Haas nemal tak zarezať celú minulú sezónu. “Nech si hovoria, čo chcú, nech nás kritizujú. My máme výhodu v tom, že ak Gene (Haas) s niečím súhlasí, tak to môžeme spraviť. Predstavili sme plán, postupovali podľa neho a až doteraz sme ho dobre zvládli. Samozrejme, ako v roku 2021, čelili sme prekážkam. Vieme však prečo. Vždy som hovoril, že vieme, prečo sme na tom tak, ako sme. Nebolo to žiadne prekvapenie. Je mi teda jedno, čo si ostatní hovoria.”