logo F1online.skF1online.sk

Svetlá prilba a číslo? Hamilton chcel byť ľahšie rozoznateľný

Lewis Hamilton
© Twitter/PETRONAS Motorsports
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 3. 2022

Určite ste si už stihli všimnúť, že Lewis Hamilton a Mercedes zvolili v tejto sezóne viacero výraznejších farebných prvkov. Po dlhšom čase má britský šampión svetlú prilbu a k nej doladil aj farbu svojich čísel na aute. Vraj chcel, aby bol na trati ľahšie rozoznateľný.

Keďže vstup Mercedesu do novej sezóny nie je a ani nebude najjednoduchší, možno to bol z Lewisovej strany dobrý nápad. Britský pretekár sa po niekoľkých rokoch s prevažne tmavými farbami vracia ku koreňom. Napriek obrovským úspechom s Mercedesom je práve žltý dizajn prilby z čias s McLarenom ten, s ktorým je Lewis spájaný najviac.

„Pôvodná farba mojej helmy je žltá,“ hovorí Hamilton. „Všimol som si, že mnohí z tých, ktorí sledujú Formulu 1, majú problém rozoznať rozdiely medzi autami toho istého tímu. Bol to problém, na ktorý som upozornil svoj tím.“

Lando Norris ho už na Instagrame stihol podpichnúť a „poďakovať“, že mu novou helmou vzdal hold, keďže pilot McLarenu používa rovnaké farby. Lewis kontroval, že on tieto farby používal ešte pred Landovým narodením. S farbou jeho novej helmy si zladil aj číslo, na čo potreboval aj „pečiatku“ od najvyšších šéfov, Tota Wolffa a Olu Källeniusa.

„Po predstavení monopostu som doma strávil hodiny na iPade a editore. Obrázky videli aj Toto a Ola, ukazoval som im rôzne myšlienky, ako by lakovanie mohlo vyzerať lepšie,“ hovorí Lewis.

„Urobil som si nejaký prieskum a snažil sa nájsť, aké farby by boli najvýraznejšie a napokon sa vrátil k žltej. A tak sme ju dali na auto. Uvedomil som si však, že kvôli svätožiare je prilba ťažšie viditeľná, a tak sme aj prilbe dali trochu svetla,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia