logo F1online.sk

Pyšný Binotto: Neustále opakujeme, že máme najlepšie jazdecké duo

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala20. 3. 2022

Bez rýchleho monopostu by Ferrari nezískalo pole position, no určite ani bez dobrého pilota. Charlesovi Leclercovi sa podarilo nájsť desatinku sekundy na Maxa Verstappena, ktorá Scuderii Ferrari vyniesla premiérovú pole position tohto roka. Mattia Binotto žiari spokojnosťou a skladá klobúk pred oboma svojimi pilotmi.

Pre mladého Monačana to bola desiata pole position v kariére, dnes k nej bude chcieť pridať aj celkovo tretie víťazstvo. Chrbát by mu pri tom mohol kryť — alebo naňho bez ostychu útočiť — Carlos Sainz, ktorý za Maxom Verstappenom zaostal len o ničotných šesť tisícin.

Za kvalifikáciu si od Mattiu Binotta obaja vyslúžili pochvalu. “Carlos mal skvelú kvalifikáciu, už od prvého výjazdu v Q1 šiel dobre. Spozoroval svoje slabiny, no podarilo sa mu spraviť všetko pre to, aby zostal blízko Charlesovi.”

Carlos Sainz podľa vlastných slov neprežíva veľmi dobrý víkend. V niektorých momentoch sa cítil byť “veľmi pomalý”, a tak ho zisk tretej priečky potešil. “Po jeho prvom pokuse v Q3 bol na pole position. V poslednom kole však spravil pár chýb, ktoré mu neumožnili vylepšiť svoj čas. Ale bude si to môcť preštudovať a keď nastane tá správna chvíľa, bude pripravený.”

“A od Charlesa to bol znak vyzretosti. Neustále opakujeme, že máme najlepšie jazdecké zloženie. Bolo to skvelé kolo. Vedel, že v každej jednej zákrute musí trafiť do čierneho. Pri poslednom pokuse do toho vložil všetko a dobre to dopadlo,” vyzdvihol mladíka, ktorý si svojimi výkonmi v juniorských kategóriách a Formule 1 vypýtal najdlhšiu zmluvu v dejinách Scuderie.

V neposlednom rade Binotto obrátil pozornosť aj na monopost F1-75. “Potom musím povedať, že auto fungovalo dobre v druhom sektore, kde je viac zákrut. Tam sa monopost správal fajn,” konštatoval. “Ale na prvých siedmich priečkach máme štyri motory Ferrari. Takže sa zlepšil aj motor. Celý balík fungoval veľmi dobre.”

Spiaci obor sa zobudil. Ferrari konečne postavilo monopost, s ktorým môže pomýšľať na tie najvyššie priečky, a ak udrží toto vývojové tempo, tak aj na majstrovský titul. Tifosi už naň čakajú nesmierne dlho.

“Tie očakávania tu boli, vytvorili sme ich, ale toto je Ferrari. Myslím, že už všetci na nás čakali. Máme skvelý tím a je fajn vidieť, že podávame dobré výkony. Nedeľa však bude úplne nový deň a dobre viem, že to môže byť náročnejšie,” doplnil Binotto.

Charles Leclerc taktiež očakáva urputný súboj s Red Bullom. “Myslím, že Red Bully sú z pohľadu pretekového tempa pred nami o dve-tri desatiny. Dúfame však, že sa dočkáme milého prekvapenia ako v sobotu, že budeme mať dobré preteky a zvíťazíme.”

Súvisiace články