logo F1online.sk

Vieme toho ukázať ešte viac, odkazuje Leclerc

Charles Leclerc si preberá cenu Pirelli od Mohameda bin Sulajema
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2022

Charles Leclerc má na konte jubilejnú desiatu pole position svojej kariéry. Získal ju o jednu desatinku pred Maxom Verstappenom, čo vyvoláva isté otázky ohľadom toho, či si Scuderia dokáže takýto náskok udržať aj vo zvyšku sezóny. Monačan o tom nepochybuje, práve naopak, podľa neho vie byť Ferrari ešte oveľa rýchlejšie.

Pilot Ferrari sa vrátil na miesto, kde pred troma rokmi získal svoju prvú pole position. Vtedy v boji o ňu prekonal svojho kolegu Sebastiana Vettela a Lewisa Hamiltona, tentoraz rýchlostne predčil Maxa Verstappena a Carlosa Sainza.

Po ťažkých dvoch rokoch táto pole position chutí azda lepšie ako debutová. “Mám dobrý pocit,” povedal po kvalifikácii Charles Leclerc. “Posledných pár rokov bolo pre náš tím nesmierne náročných. Robili sme si dosť veľké nádeje, že tieto nové pravidlá by mohli byť šancou vrátiť sa na čelo.”

“Ako tím sme pracovali extrémne dobre, že sme sa dostali späť do boja o lepšie pozície. Boli sme si dosť istí tým, že Red Bull bude o trochu rýchlejší ako my aj v kvalifikácii, je príjemným prekvapením, že sa to nestalo!” pokračoval a vysvetlil, prečo je jeho údiv ešte o čosi väčší. “Nebol som úplne spokojný s tým, ako som to odjazdil. Avšak v Q3 sme to kolo zvládli a štartujeme z pole position.”

Sobota v Bahrajne predstavovala prvú príležitosť pre tímy skutočne odhaliť plný výkon svojich monopostov. Viacerým sa to však celkom nepodarilo, a hoci Charles Leclerc skončil na prvej priečke, tvrdí, že ešte ani forma Scuderie nie je stopercentne vyšperkovaná.

Charles Leclerc totiž ešte stále dolaďuje svoj jazdecký štýl, a spolu s ním hľadá aj lepšie nastavenia. “Ohliadnuc od toho jazdeckého pohľadu je všetko úplne iné ako vlani. Testovanie bolo na tento účel veľmi užitočné, vyskúšal som si množstvo rôznych jazdeckých štýlov a stále musím nájsť ten perfektný. Z našej strany toho vieme ukázať ešte oveľa viac.”

To bude program na najbližšie týždne, teraz sa Ferrari musí sústrediť na prvé preteky. “Tento víkend potrebujeme uzavrieť na dobrú nôtu, nebude to ľahké. Úlohu tu hrá degradácia gúm, najmä po navýšení hmotnosti. Musíme sa na to koncentrovať a azda budeme mať dobré preteky. Naďalej by som zostával opatrný. Máme rýchlosť, ale veľká cena je dlhá a môže sa stať čokoľvek. Musíme zostať v strehu.”

Súvisiace články