logo F1online.sk

Hamilton: Oni sú v inej lige

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2022

Tentoraz to už Mercedes nebude mať také jednoduché. Prvá kvalifikácia ukázala, že monopost W13 výrazne zaostáva za konkurenciou, keď sa Lewisovi Hamiltonovi nepodarilo priblížiť k pole position na menej ako 0,680 sekundy. Paradoxne však nie je z výsledku sklamaný, už dlho si totiž uvedomuje, že jeho tím nie je v najlepšej forme.

Mercedes a Red Bull vlani bojovali až do poslednej veľkej ceny. Mali sme preto obavy, či na to nedoplatia tento rok — čím viac zdrojov a energie investovali do sezónneho vývoja v rámci ročníka 2021, tým menej priestoru im zostávalo na nový monopost. Red Bull to napokon dokázal zmanažovať, Mercedes zatiaľ tápa.

Zisk piatej priečky je preto najlepším možným výsledkom, aký si Mercedes mohol za súčasnej situácie želať. Vydýchli si v tíme? “Nepovedal by som, že by mi odľahlo,” zareagoval Lewis Hamilton. “Celkovo som veľmi spokojný s dneškom, keď vezmem do úvahy, ako sme na tom boli posledných pár týždňov, ako sme sa trápili, aké sme mali problémy s autom. Jazdiť v ňom bola tak trochu nočná mora.”

“Sklonili sme však hlavy, pokračovali sme v práci. Som hrdý na všetkých za to, že zostali pozitívne naladení. Získať piate miesto v kvalifikácii — tí chlapci pred nami sú v inej lige. Som celkom spokojný s tým, kde sme sa ocitli. Nie je to prvý rad, ale budeme sa zlepšovať a zajtra do toho dáme všetko,” avizuje sedemnásobný šampión.

Presne tak, body sa rozdávajú až v pretekoch. George Russell pred víkendom avizoval, že aj keď jeho tím nebude rýchlostne zrovna hviezdiť, za istých okolností by mohol bojovať o víťazstvo. Hamilton je trochu väčší pesimista.

“Tí chlapci zmiznú v diaľke, my s nimi nebojujeme,” zostáva nohami na zemi Hamilton. “V pretekovom tempe boli včera o sekundu na kolo pred nami. Pravdepodobne budem bojovať s chlapcami za mnou. Ale samozrejme, pokúsim sa byť čo najrýchlejší a dostať sa dopredu, ale ako som povedal, výkonnostne sú dosť pred nami.”

Za Lewisom Hamiltonom bude štartovať jeho bývalý kolega Valtteri Bottas. Toto zrejme nečakal, keď sa vlani dozvedel, že Fín sa poberie do Alfy Romeo…

Súvisiace články