logo F1online.skF1online.sk

Hamilton dostane pokutu za neúčasť na galavečeri FIA

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Pravidlá sú pravidlá. Po minuloročnej Veľkej cene Abú Zabí zmizol Lewis Hamilton z verejného života. Neukázal sa a celé týždne mlčal. Neprišiel ani na galavečer FIA pri príležitosti odovzdávania cien po skončení sezóny. Pravidlá pritom hovoria jasne, ak k tomu nemáte dobrý dôvod, musíte sa zúčastniť. Lewis chýbal a čaká ho pokuta.

Pravidlá zaväzujú najlepšiu trojku šampionátu Formuly 1 zúčastniť sa na galavečeri. Dôvody Lewisovej neúčasti boli jasné, nie však opodstatnené. V tomto období sa dosť rieši aj rozuzlenie udalostí z poslednej veľkej ceny vlaňajšej sezóny. Tento víkend by mala FIA zverejniť aj svoju záverečnú vyšetrovaciu správu. Hamilton sa veľmi zasadzoval, aby bola verejná a z tohto dôvodu absolvoval aj stretnutie s novým prezidentom FIA.

Ten mu však trest za neúčasť na galavečeri neodpustil. „Dostanem nejakú pokutu za neúčasť,“ priznal Hamilton v Bahrajne.

„Budeme však spolupracovať na tom, aby sa tieto peniaze poskytli mladým ľuďom zo znevýhodneného prostredia, ktorí sa chcú venovať inžinierstvu v motoristickom športe,“ dodal Lewis.

Na margo zverejnenia záverečnej správy o VC Abú Zabí, povedal: „Podľa mňa je dôležité, aby sme ako šport boli transparentní,“ povedal Hamilton.

„Vo štvrtok som mal s Mohamedom (bin Sulajemom, prezidentom FIA, pozn. red.) dobré stretnutie a súhlasil s tým, že toto je smer, ktorým by sa mal šport vydať. Tešíme sa, že to môže ísť na verejnosť a ľudia môžu vidieť, že náš šport je transparentný, učí sa zo svojej minulosti a snaží zlepšovať do budúcnosti,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia