logo F1online.skF1online.sk

Verstappen o titule: Trochu vás zbaví tlaku

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Pilot Red Bullu Max Verstappen si v tejto sezóne bude užívať nálepku „obhajca titulu“ a do konca života mu bude patriť status „majster sveta“. To nemôže nikomu znieť zle, no Max má pred sebou ešte mnoho rokov a stále je dosť mladý, aby k prvému titulu pridal aj ďalšie úspechy. Tlaku na svojich pleciach bude mať po minulom roku už o trochu menej.

Pridal sa k tomu aj príjemný bonus v podobe čísla 1 na aute i na oblečení. Holandský pretekár na tom pracoval celý život a teraz si môže užívať ovocie svojej práce, avšak nie veľmi. Cirkus Formuly 1 sa totiž nezastavil a stojíme na štarte novej sezóny.

„Pracoval som na tom, odkedy som začal pretekať,“ povedal o čísle 1 na svojej šiltovke Verstappen. „Mojim najväčším snom bolo vôbec sa dostať do padoku Formuly 1, ale tiež získať titul. Keď sa vám to nakoniec podarí, zbaví vás to trochu toho tlaku.“

„Som však stále veľmi motivovaný a chcem vyhrávať preteky. Určite môžem získať viac titulov, ale ten prvý je zakaždým veľmi dôležitý,“ povedal Verstappen.

Prvotný pohľad na doterajšie účinkovanie Red Bullu mu dáva nádej. Tento tím v predsezónnych testoch ukázal, že stále bude patriť medzi najlepších. Max by tak mohol byť pri svojej obhajobe v ideálnej pozícii. „Sme pozitívne naladení, ale tiež nevieme úplne presne, ako na tom sme. Čas ukáže,“ hovorí Verstappen.

„Samozrejme, verím, že budeme veľmi konkurencieschopní. Nebude to však len o prvom víkende sezóny, ale hlavne o schopnosti vyvíjať v jej priebehu, pretože sa toho o týchto nových autách ešte treba veľa naučiť,“ hovorí majster sveta z roku 2021.

A vskutku, tieto nové monoposty sú dosť odlišné od ich predchodcov. Všetko sa naučiť a na všetko si zvyknúť nebude výzva len pre tímy, ale aj pre jazdcov. „Autá sú veľmi odlišné v pomalých zákrutách, ale v rýchlych zas pekne vyvážené. Musíte sa s tým vysporiadať a prejsť zákrutu napriek vyššej váhe.“

„Verím, že práve tú dokážeme jedného dňa zredukovať. Váhu potrebujeme znižovať, nie neustále zvyšovať – s ňou je to trochu zložité,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia