logo F1online.skF1online.sk

Vyriešiť naše problémy potrvá štyri preteky, obáva sa Hamilton

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 3. 2022

Ani po skončení predsezónnych testov 2022 nebudú chýbať obavy Mercedesu. Dohľadali sme si to, už od roku 2017 Lewis Hamilton formu svojho tímu po testoch zakaždým podceňoval. Teraz zašiel snáď najďalej za posledné roky, keď odmieta, že by jeho tím mohol bojovať o víťazstvá a potrvá ešte dlho, kým nájdu riešenia svojich problémov.

Nuž, času veľa nemajú. Posledný deň testov a piatkové voľné tréningy v Bahrajne delí len šesť dní. Podobné vyjadrenia však nie sú v Mercedese ničím novým, aj keď ich auto nepôsobilo na okruhu Sachír práve dominantne. Zachrániť ich však môže motor, ktorý v Bahrajne určite nebežal na plné obrátky. Pre Auto Motor und Sport na to poukázal aj jeden nemenovaný inžinier Ferrari, keď povedal: „V pomalých zákrutách sú dosť rýchli, ak motor zapnú naplno, budú mať rýchlosť.“

Nateraz sa však musíme uspokojiť s pesimizmom, ba priam porazeneckou náladou v tábore obhajcu víťaza Pohára konštruktérov: „Testy boli náročné,“ povedal Hamilton, ktorého cituje RacingNews365.com.

„Je to trochu šialené, pretože v minulosti sme zvykli mať množstvo testovacích dní, no teraz máme doslova iba tri dni v aute? Kôl teda nie je dostatok,“ povedal sedemnásobný šampión, ktorý akosi zabudol, že tých dní v aute mal šesť, keďže sa jazdilo aj v Barcelone.

„Stále sa o aute učíme a minimálne ďalšie štyri preteky sa o ňom ešte aj učiť budeme. Mali sme veľa problémov a ako ste videli, monopost poskakuje zhora dolu.“

„V každom prípade to je zaujímavé, pretože mám 37 rokov a pretekám s Georgeom Russellom, ktorý má 24, však? Aj on však mal problémy a cítil to v chrbte. Nie je to teda záležitosť veku,“ hovorí Hamilton.

Úvodná fáza sezóny sa bude niesť v znamení zbieraní dát a postupnom vylepšovaní. V tomto roku sa očakáva strmý vývoj a Mercedes určite nebude zaostávať. „Hneď po pretekoch mám konferenčný hovor s chlapcami z Brixworthu. Budeme sa rozprávať o motore, jeho vlastnostiach a ako z neho môžeme dostať viac výkonu,“ hovorí Hamilton.

„Potom mám ďalší konferenčný hovor s inžiniermi z Brackley o tom, ako auto posunúť vpred, odstrániť poskakovanie a dostať z neho všetku výkonnosť. Všetci sú nabudení a je to vzrušujúce. Inžinieri milujú výzvy,“ dodal Lewis.

Súvisiace články

Diskusia