logo F1online.sk

Leclerc: Snažíme sa uhádnuť, kde sa skrýva zvyšok

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala11. 3. 2022

Nájde sa momentálne v padoku niekto lepší ako Ferrari? Mnohí o tom pochybujú a keď sa ich spýtate na to, kto je favoritom, tak pokývnu hlavou smerom ku garáži talianskej stajne. V nej si však svojou nadvládou nie sú takí istí, viacmenej len tápajú a snažia sa odhadnúť, ako je na tom konkurencia naozaj.

Kým sa večer na to Kevin Magnussen nerozhodol zatlačiť, Carlos Sainz bol zo všetkých najrýchlejší. Časom 1:33,532 vylepšil Gaslyho štvrtkové maximum o štyri desatiny sekundy, navyše na gumách, ktoré boli o jeden stupeň tvrdšie. Dobré znamenie, ale bez možnosti priamo sa porovnať zatiaľ o mnohom nevypovedá.

Charles Leclerc skončil o päť pozícií za tímovým kolegom, no tiež bol spokojný. “Tento týždeň je zatiaľ pozitívny, najmä preto, že sme odjazdili veľa kôl. Nemali sme žiadne vážne problémy. Balans sa zdá byť dosť dobrý, no toto z pohľadu výkonu ešte nič neznamená.”

“Áno, vidíme časy na kolo a viacmenej sa snažíme hádať, kde sa ostatní skrývajú, ale teraz nie je nič jasné. Potrebujeme sa koncentrovať na seba, nie na časy. Musím však povedať, že zatiaľ je to pozitívne, pretože sme boli konzistentní a vyhli sme sa problémom,” pochvaľuje si predsezónne obdobie.

Správanie Ferrari F1-75 chvália do nebies aj mnohí súperi. Carlos Sainz v piatok večer poznamenal, že v prípade takého Mercedesu ide už o akúsi tradíciu, Brackley už roky zveličuje výkony súperov.

Charles Leclerc tiež vníma ódy zvyšku padoku ako diverznú taktiku na odvrátenie pozornosti. “Myslím, že každý sa snaží ukázať prstom na iného, aby sa nedostal pod priveľký tlak. Avšak každý vie, že zatiaľ to neznamená absolútne nič. Musíme vyčkať.”

“A hoci toto je nový projekt, som si istý, že Red Bull a Mercedes po toľkých silných sezónach zostanú tímami, ktoré bude treba poraziť. Takže pracujeme veľmi tvrdo,” nenechá sa učičíkať víťaz dvoch veľkých cien, ktorý by si túto zbierku chcel čím skôr rozšíriť. “Nevyzerá to zle, ale musíme pokračovať v práci.”

“Red Bull ešte pred pretekmi predstaví ďalšie vylepšenie. Videli sme, že Mercedes sem prišiel s úplne iným autom. Nemôžeme sa uvoľniť,” doplnil Leclerc.

Súvisiace články