logo F1online.sk

Norris o problémoch s brzdami: Nebude ľahké to opraviť

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl10. 3. 2022

Kým po testoch v Barcelone vládla v McLarene spokojnosť so spoľahlivosťou, prvý deň v Bahrajne priniesol presne opačný obraz. Britský tím odjazdil najmenej kôl zo všetkých, pokiaľ nepočítame Haas, ktorý sa na trať dostal až popoludní.

Prvé komplikácie nastali už ráno. Piloti McLarenu si pôvodne mali prvý testovací deň podeliť, no Daniel Ricciardo sa necítil dobre. Lando Norris preto absolvoval celý deň, no príliš si nezajazdil. Veľkú časť dňa strávil v garáži.

„Mali sme problémy s brzdami, to je celé. Nie som si istý, aký to bol presne problém. Týkalo sa to však teplôt bŕzd a podobne,“ opísal britský pilot problémy, ktoré mu neumožňovali absolvovať dlhšie jazdy. Teploty bŕzd totiž začínali prudko stúpať.

Ak by sa podobný problém objavil na MCL36 počas sezóny, mohol by byť kritický. „V priebehu najbližších dní budeme musieť dať určité veci do poriadku. Náprava však nebude jednoduchá. Uvidíme, čo sa bude dať robiť, všetci na tom tvrdo pracujú. Nedalo sa to však opraviť v priebehu dneška. Snáď na niečo prídeme počas noci,“ vyhlásil Lando Norris na margo svojich ťažkostí s brzdami.

Testy v Bahrajne sa pre McLaren začali viac než rozpačito. „Musíme hľadať kompromisy a veci, ktoré nám umožnia odjazdiť viac kôl. Celkovo dnešok nedopadol podľa našich predstáv. Začalo sa to už ráno, keď sa Daniel necítil dobre. Stále sa necíti ideálne, no odpočíva, pospí si a uvidíme, či mu bude zajtra lepšie,“ doplnil aj na margo zdravotného stavu tímového kolegu.

Čo sa týka dát, tak Norris v rámci 50 kôl odjazdil šiesty najrýchlejší čas spomedzi celého štartového poľa. V tíme budú pracovať na odstránení ťažkostí. „Máme za sebou rušný prvý deň. Väčšinu dopoludnia sme strávili riešením problémov s chladením bŕzd. Využili sme metodický prístup a krok po kroku sme skúmali, v čom je problém. Popoludní sme sa venovali vývoju nastavenia auta, čo nám prinieslo užitočné informácie a ukázalo správny smer. Máme za sebou ťažký, no predsa len prínosný deň. Všetci veríme, že Daniel sa bude zajtra cítiť lepšie,“ skonštatoval pretekový riaditeľ Andrea Stella.