logo F1online.sk

Predsezónne testy v Bahrajne: Program a jazdecké zostavy

Bahrajn, Sachír
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala9. 3. 2022

Prvé tri dni plné jázd už máme za sebou, no až teraz sa začínajú naozaj oficiálne predsezónne testy ročníka 2022. Len týždeň pred úvodnou veľkou cenou sa v Bahrajne predstaví všetkých desať tímov, ktoré nám poodhalia viac z toho, s akou technikou sa chcú postaviť na štart prvých pretekov. Ako to všetko bude prebiehať?

Podobne ako v Barcelone sa aj na okruhu Sachír bude jazdiť každý deň (10. až 12. marca) dovedna osem hodín, a to od 8:00 nášho času do 17:00. Tímy majú vyhradenú hodinu na obedňajšiu pauzu, čo znamená, že medzi 12:00 a 13:00 motory utíchnu.

Tímy smú aj na túto časť predsezónnych testov nasadiť len jeden monopost. Jazdci sa teda v aute budú striedať; niektorí majú v programe celodenné jazdy, iní sa v kokpite vymenia počas obedňajšej pauzy podľa nasledujúcej tabuľky (priebežne budeme dopĺňať):

Tím Štvrtok Piatok Sobota
Mercedes Hamilton/Russell
Red Bull Pérez Verstappen Pérez/Verstappen
Ferrari Leclerc/Sainz
McLaren Ricciardo/Norris
Alpine Ocon/Alonso
AlphaTauri Gasly Cunoda Gasly/Cunoda
Aston Martin Vettel/Stroll Vettel/Stroll Stroll/Vettel
Williams Albon Latifi Latifi/Albon
Alfa Romeo Čou/Bottas Bottas/Čou Čou/Bottas
Haas -/Fittipaldi Schumacher/Magnussen Magnussen/Schumacher

Krátka predpoveď: Počas najbližších dní má v Bahrajne panovať slnečné počasie s dennými maximami na úrovni 28, v piatok až 31 °C.

Bahrajnské testy bude možné sledovať aj naživo! Formula 1 sa rozhodla, že dianie v Sachíre bude dokumentovať prostredníctvom vysielania na Sky Sports, pre fanúšikov mimo Veľkej Británie bude k dispozícii prenos na platforme F1TV. Všetko podstatné budeme sledovať aj my v našich LIVE textových prenosoch.