logo F1online.skF1online.sk

Verstappen naznačil, že Mercedes sa snaží jeho titul „zbaviť lesku“

Raymond Vermeulen a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2022

Zatienila záverečná kontroverzia v Abú Zabí vynikajúce výkony Maxa Verstappena v priebehu sezóny 2021? Do určitej miery to možné je, pilota Red Bullu to však príliš netrápi. O titule sa vraj nerozhodovalo v posledných pretekoch sezóny, ale počas každej z 23 veľkých cien.

Mercedes urobil na konci sezóny 2021 poriadny hluk. Aj keď tento tím nevyužil všetky právne prostriedky na svoju obhajobu, udalosti z Abú Zabí úplne ovládli mediálny priestor na prelome rokov a novopečený šampión dostal počas zimy menej priestoru.

„O titul sa bojuje v priebehu celej sezóny,“ povedal Verstappen pre holandský De Telegraaf, na ktorý odkazuje portál RacingNews365.com. „O titule nerozhoduje jedno rozhodnutie v posledných pretekoch. Myslím si, že som si ten titul absolútne zaslúžil.“

„Možno sa nájdu ľudia, ktorí pozerali len poslednú veľkú cenu sezóny. Možno si myslia, že som mal šťastie, ale za normálnych okolností by bolo o mojom titule rozhodnuté oveľa skôr,“ hovorí holandský pretekár.

Ten urobil v priebehu sezóny 2021 určite menej chýb než jeho súper v boji o titul. Ak odrátame Monzu, tak taká prvá väčšia prišla až počas kvalifikácie Džidde. Okrem výbuchu pneumatiky v Baku, nehodách v Silverstone, na Hungaroringu a Monze, prišiel do cieľa vždy na prvom alebo druhom mieste.

Lewis Hamilton naopak s obrovským šťastím vyviazol v Imole, odpustená mu bola aj zbabraná kvalifikácia v Monaku, „brake magic“ v Baku a vlastnou chybou sa o cenné body pripravil aj v Rakúsku. Aj preto nemá Verstappen žiadne výčitky svedomia, keď si svoj titul plnými dúškami užíva.

„Je možné, že sa snažia môj titul zbaviť lesku, ale ak ma dobre poznajú, vedia, že je mi to jedno,“ vyhlásil Verstappen.

„Bola to epická a šialená sezóna. Porazený tím sa ju bude snažiť zbaviť lesku, ale môžem vás uistiť, že víťaziť je stále dobrý pocit,“ dodal Max.

Súvisiace články

Diskusia