logo F1online.skF1online.sk

Russell: My nehráme psychologické hry, Lando možno

George Russell
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala5. 3. 2022

Kto v Barcelone viac ukrýval svoju rýchlosť pred zrakmi verejnosti? V padoku ukazuje prstom jeden na druhého. Lando Norris tvrdí, že najmä v Mercedese sa výrazne krotili, na čo George Russell reaguje slovami, že jeho tím sa na nič nehrá a možno je to práve Norris, kto sa snaží strhnúť pozornosť inam.

Vyčítať niečo z prvých troch testovacích dní nie je ľahká úloha. Časy na kolo nám toho veľa nepovedia a ani vyjadreniam niektorých jazdcov by sme nemali prikladať veľkú váhu. Bol to totiž George Russell, kto v Barcelone vyhlásil, že pred Mercedesom je najmä “červený a oranžový tím”, zatiaľ čo z opačnej strany frontovej línie zaznieva presný opak.

Toto všetko je súčasťou predsezónnych psychologických hier, hoci podľa Georgea Russella sa Mercedes v tomto smere neangažuje. “Tieto psychologické hry sú stratou času, je to priveľká námaha. Nie, nehráme žiadne hry. My len pracujeme na našom programe. To, čo sme videli na testoch, je totálne nereprezentatívne.”

“Pravdepodobne už viete, kto bude v prvej polovici, kto bude v spodnej polovici, no v kvalifikácii budú tímy deliť desatinky sekundy. To je ekvivalent piatich kíl paliva. Takže áno, je to totálne nereprezentatívne,” zdôrazňuje čerstvá posila Mercedesu. “Kým sa dostaneme do Bahrajnu, všetko bude vyzerať úplne inak. Možnože Lando sa hrá psychologické hry, ale my nie!”

Tak či onak, George Russell po testoch vychvaľoval výkony McLarenu a Ferrari. “Vyzerá to tak, že všetok majú pod kontrolou. Pôsobili veľmi silným dojmom s malým aj veľkým množstvom paliva, a tiež po stránke manažmentu pneumatík.”

“Ktohovie? Všetci máme jasno len v tom, že máme rozdielne programy. Na základe priemerov zo všetkých jázd však rozhodne vieme, že momentálne sme za nimi. Vyčkajme si. Šampionát sa nevyhráva na testoch v Barcelone,” odkázal na záver.

Súvisiace články

Diskusia