logo F1online.skF1online.sk

Na titul nemyslím, odkazuje Russell

George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2022

Zrejme najzaujímavejšie jazdecké porovnanie v novej sezóne. Po piatich rokoch sa Mercedes rozlúčil s Valtterim Bottasom a do kokpitu posadil „mladú pušku“ Georgea Russella. Ten bude riadiť monopost najúspešnejšieho tímu posledných rokov, logicky by sa teda mal zaradiť do užšieho okruhu kandidátov na titul. O tom však rodák z King’s Lynn nechce ani len počuť.

Je zaujímavé sledovať, ako aktuálnu situáciu zvláda Mercedes po politickej stránke. George Russell zatiaľ poctivo plní úlohu „toho mladého, ktorý sa od sedemnásobného majstra sveta bude učiť“, avšak bolo by naivné si myslieť, že pod pokrievkou nedrieme niečo viac. George rozhodne nemá povesť pretekára, ktorý bude poslušne jazdiť vzadu, ale svoj „inštinkt zabijaka“ zatiaľ nedal najavo. Ukázal to aj pri otázke, či by sa z neho mohol stať majster sveta.

„Ak mám byť úprimný, na niečo také nemyslím,“ povedal Russell počas barcelonských testov. „Myslím si, že fungovanie mysle pretekárskeho jazdca je vcelku neuveriteľné. Akonáhle si nasadíte helmu, nezáleží, či bojujete o víťazstvo alebo – ako bol v posledných rokoch môj prípad – na konci poľa. Do auta idete so stále rovnakým nastavením.“

Ten použil svoju premiéru v tíme Mercedes ako príklad toho, čo tým myslel. V roku 2020 zaskakoval v kokpite za koronavírusom nakazeného Lewisa Hamiltona. Ten večer podal jeden z najpamätnejších výkonov, ktorý na verejnosti zanechal veľký dojem. Tie preteky mal vyhrať, ale nevyhral.

„Preteky v Bahrajne, kde som jazdil za Mercedes, sú toho dokonalým príkladom,“ hovorí Russell.

„Pre mňa to bola len ďalšia veľká cena. Váš prístup sa nemení a vaše myslenie zostáva rovnaké, aj keď štartujete z prvého radu. Vašim cieľom je pracovať v procese, obavy si musíte nechať na neskôr,“ vysvetlil Russell.

Súvisiace články

Diskusia