logo F1online.skF1online.sk

Wolff šokuje v novom filme: S Masim hovoriť nemienim, bratríčkoval sa s Wheatleym

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2022

Keď ste si mysleli, že kontroverzia z Abú Zabí je za nami, ste na omyle. Britská televízia Sky Sports totiž v najbližších dňoch odvysiela dvojdielny dokumentárny cyklus o sezóne 2021, v ktorom zaznejú aj dosiaľ neodvysielané vyjadrenia. Ktovie, možno sa kvôli tomu opäť vykope vojnová sekera, ktorú pred pár dňami Toto Wolff a Christian Horner tak okázalo zakopali.

Film ešte odvysielaný nebol, no Sky Sports už prišla s útržkami, ktorými sa snaží divákov navnadiť pred nedeľnou premiérou. Šéf Mercedesu Toto Wolff v ňom otvorene prehlásil, že Red Bull „zmenil názor“ riaditeľa pretekov Michaela Masiho a „bratríčkovanie“ Austrálčana so športovým riaditeľom Jonathanom Wheatleym napokon pomohlo k titulu Maxovi Verstappenovi.

Pre úplnosť treba uviesť, že mnohé z týchto vyjadrení boli celkom očividne zaznamenané len krátko po vyhrotených udalostiach tých dní.

„Jonathan Wheatley odviedol svoju prácu perfektne. Dokázal zmeniť názor Michaela Masiho, nielen v Abú Zabí, ale aj v predchádzajúcom období. Max je jeho veľkým dlžníkom,“ prehlásil otvorene Wolff, ktorého článok Sky Sports opisuje ako „frustrovaného“ a „hlboko raneného“.

Nuž, povedať, že Wheatley a Masi sa „bratríčkujú“ a že športový riaditeľ dokázal zmeniť názor riaditeľa pretekov, sú určite dosť silná káva. Tieto vyjadrenia ešte nikdy predtým nezazneli a sme zvedaví, či budú mať nejakú dohru. Šéf Mercedesu však pokračoval.

„Chcem sa už posunúť ďalej. S Masim som odvtedy nehovoril a ani s ním už hovoriť nemienim,“ prehlásil Wolff, ktorý v posledných mesiacoch opätovne popieral, že by jeho tím požadoval odchod dnes už bývalého riaditeľa pretekov.

„Jeho rozhodnutia neboli správne a som si istý, že ich ľutuje. FIA však mala už omnoho skôr spozorovať, že tam bol problém so štruktúrou aj s určitými osobami,“ hovorí šéf Mercedesu.

Verstappen napokon v Abú Zabí zvíťazil a získal svoj prvý titul majstra sveta. Okolnosti, ktoré predchádzali záverečnému „rozstrelu“ v poslednom kole, však budú Mercedes štvať ešte dlho. „Bolo to, akoby počas futbalového zápasu jeden tím viedol 1:0, no rozhodca odrazu prehlásil: ‚Je to 0:0 a kto strelí ďalší gól, ten vyhráva.‘ A mimochodom, vy si musíte vyzuť kopačky,“ povedal Wolff, ktorý tým „vyzutím kopačiek“ očividne poukazuje na čerstvé pneumatiky Maxa Verstappena.

„Maxa mi je ľúto, titul majstra sveta si zaslúžil, ale nehovorí sa o ničom inom len o Abú Zabí,“ dodal.

Filmu s názvom Duel: Hamilton vs Verstappen sa dočkáme už zanedlho a okrem vyjadrení Tota Wolffa, bude obsahovať aj rozhovory s Maxom Verstappenom a Christianom Hornerom. Tie takisto ešte predtým nezazneli.

Súvisiace články

Diskusia