logo F1online.skF1online.sk

Verstappenov manažér varuje: Ešte sme nevideli toho najlepšieho Maxa

Raymond Vermeulen a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2022

Max Verstappen bude pilotom Red Bullu až do roku 2028. So svojim tímom podpísal rozprávkový kontrakt v celkovej hodnote vyše 200 miliónov eur. Cieľ je jasný, získavať ďalšie a ďalšie tituly. Podľa manažéra holandského pretekára, Raymonda Vermeulena, sme zatiaľ nevideli to najlepšie z Maxa.

Iste, vo veku 24 rokov ešte ani zďaleka nie je na vrchole kariéry, má tiež skvelý tím a už dokázal, že mu tlak titulového boja nerobí problém. Stajňa z Milton Keynes nemala ani najmenší dôvod pochybovať, že toto je ten správny pretekár do nadchádzajúcich rokov. „Plány Red Bullu do budúcna vyzerajú veľmi dobre. Vo vnútri tímu vládne bojovný duch, čo nám dokonalo vyhovuje,“ povedal Vermeulen pre holandský De De Telegraaf, na ktorý odkazuje portál RacingNews365.com.

„Formula 1 vstupuje do novej éry a určite nie je nezmyselné myslieť v dlhodobom horizonte. Vízia Red Bullu siaha ďalej než len na prvé preteky nadchádzajúcej sezóny. Veľmi dobre vieme, čo stojí pred nami a kto každý je v hre. Red Bull bojuje na čelných pozíciách a zo súčasnej situácie sme nadšení,“ povedal Holanďan.

To sú slová do bitky a je dosť pravdepodobné, že sa odohrá opäť medzi tými istými protagonistami. Red Bull a Mercedes budú nepochybne hlavnými favoritmi novej sezóny, do boja ich povedú jazdecké jednotky Max Verstappen a Lewis Hamilton.

Teraz má Holanďan vo vrecku priam rozprávkovú zmluvu, jednu z najvyšších v histórii športu a vo veku 24 rokov má to najlepšie stále len pred sebou. „Nesmieme zabúdať, že Red Bull ponúkol Maxovi kontrakt vo Formule 1, už keď mal šestnásť rokov a dobre ho na ňu pripravili. Samozrejme, že o tom prebiehali diskusie, ale lepšie to ani dopadnúť nemohlo,“ povedal Vermeulen na margo novej zmluvy.

„Myslím, že krivka jeho výkonnosti ešte nedosiahla svoj vrchol. Max stále rastie a ešte sme nevideli to najlepšie z neho,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia