logo F1online.sk

Španielske médiá: Alpine na tom nie je dobre…

Fernando Alonso
© Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 3. 2022

Toto je obdobie mediálnych špekulácií, počas ktorého si tímy prehadzujú „horúci zemiak“ a nik z nich nechce byť favoritom. Barcelonské testy niečo naznačili, ale len veľmi málo. So zaujímavou informáciou prišlo španielske Mundo Deportivo, ktoré citovalo „istý zdroj z garáže Alpinu.

Španielske noviny mali s istým človekom z garáže Alpinu prehodiť pár slov vo štvrtok počas barcelonských testov, kedy v kokpite sedel Esteban Ocon. Ten za celý deň odjazdil 127 kôl, takže splnil plán francúzskeho tímu pozbierať ich čo najviac. Nezabudnime, že tento tím nasadí v novej sezóne úplne novú generáciu pohonnej jednotky, v Barcelone však ako jediný nemal na aute funkčné DRS.

„Fernando je na tom veľmi dobre,“ odkázal španielskemu Mundo Deportivo zdroj z garáže tímu Alpine. „Auto na tom však veľmi dobre nie je. Nejaké veci nám chýbajú… niečo nám chýba,“ opakoval.

Čistá mediálna špekulácia alebo na tom môže byť niečo pravdy? Nuž, Alpine nepozbieral v Barcelone príliš veľa kôl, ako jediný nemal tento tím funkčné DRS a posledný deň bol Alonso „vydymený“ von z auta. Oficiálne stanovisko tímu, ktoré médiám prezentoval športový riaditeľ Alan Permane, bolo plné optimizmu, Alonso však v rozhovore pre RTVE už taký presvedčivý nebol.

„Neviem, či som spokojný s výkonnosťou auta, pretože to sú len prvé dni. Vo všeobecnosti som spokojný s tým, ako to zatiaľ ide,“ povedal Alonso.

„Pokiaľ ide o auto, mám počas týchto prvých dní zmiešané pocity. Niektoré z nich sú pozitívne, môžeme vidieť, že všetko, čo sme testovali na simulátore, funguje aj na trati. Našli sa však aj problémy, ktoré súvisia s tým, že toto auto je úplne nové a musíme nájsť potrebné riešenia. Toto je konkurenčné prostredie a pohľad na časy našich súperov vyvolávajú trochu pochyby,“ povedal Alonso.

Môže sa s nami starý lišiak Alonso zahrávať? Alebo sme si len jeho slová zle vyložili? Nuž, na odpoveď nebudeme čakať dlho. Bahrajnská časť predsezónnych testov sa nám nezadržateľne blíži a s ňou i nová sezóna.

Súvisiace články