logo F1online.skF1online.sk

Verstappen vraj predĺžil s Red Bullom, zarobí rovnako ako Hamilton

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková2. 3. 2022

Max Verstappen podpísal nový kontrakt, ktorý mu garantuje plat 40 miliónov libier ročne. Predtým sa na jeho výplatnej páske objavovalo 25 miliónov za sezónu, takže ide o výrazný skok. Predĺžil tým spoluprácu s britským tímom minimálne do svojej tridsiatky a zároveň sa zaradil do rovnakej platovej skupiny ako jeho rival Lewis Hamilton z Mercedesu.

Oficiálne bude nová zmluva oznámená až koncom týždňa. Úradujúci majster sveta sa k nej zaviazal ešte počas minulotýždňových predsezónnych testov v Barcelone. Podľa informácií portálu Sportsmail však ešte tento utorok navštívil továreň svojho tímu v Milton Keynes, aby uzavrel posledné detaily.

Predĺženie kontraktu katapultuje Verstappena do prvého radu najlepšie zarábajúcich jazdcov Formuly 1, a to po boku Lewisa Hamiltona, rivala z Mercedesu, ktorého v decembri minulého roka v Abú Zabí tak dramaticky porazil v boji o titul. Holanďanov kontrakt – viacročná dohoda k jeho existujúcej zmluve, ktorá ho aj tak zaväzovala do konca sezóny 2023, predstavuje pravdepodobne najvýnosnejší balík pre pretekára v histórii tohto športu.

Hoci Red Bull nateraz odmietol potvrdiť tieto správy, blízky zdroj a zároveň účastník rokovaní povedal: „Všetko bolo dohodnuté. Max zostáva na dlhý čas, možno aj na päť rokov. Znamená to aj výrazné finančné zvýšenie, prakticky zdvojnásobenie jeho výplaty.“

Rovnakými informáciami už disponujú aj holandskí insideri, ktorí dokonca hovoria o „historickom superkontrakte“.

Nie je pravdepodobné, že by to boli príliš náročné rokovania, keďže Helmut Marko a šéf tímu Christian Horner, podporovaný miliardárom Dietrichom Mateschitzom, boli odhodlaní udržať si svojho obľúbeného pilota dlhodobo. Medzi Verstappenom a členmi britskej stajne panuje vzájomný rešpekt, ktorý sa ešte viac upevnil v horúcom boji o titul.

Kedysi sa dokonca šepkalo, že Verstappen by mohol prestúpiť aj do Mercedesu, avšak ich vzťahy sa výrazne narušili vlani počas pretekov v Silverstone. Pilot Red Bullu bol po desivej kolízii s Hamiltonom nahnevaný na to, ako nadšene jeho súperi oslavovali víťazstvo, zatiaľ čo on bol v nemocnici. Táto udalosť zmarila aj tú najmenšiu šancu, že Wolff dosiahne svoj cieľ, keď si vraj predtým robil na Holanďana zálusk.

Verstappen tak už o pár dní môže začať svoju púť za obhajobou titulu majstra sveta s vedomím, že budúcnosť má skvelo vyriešenú. Pôjde o jeho ôsmu sezónu v F1, keď už rok po jeho debute vo veku 17 rokov prestúpil práve do Red Bullu.

Súvisiace články

Diskusia