logo F1online.sk

Russell o Albonovi: Kvôli Red Bullu vyzerá ako idiot

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala18. 7. 2020

Alex Albon má za sebou ďalšiu veľmi ťažkú kvalifikáciu. Po vypadnutí v Q2 bolo zrejmé, že mu je to aj poriadne ľúto. George Russell je však presvedčený, že biedny výsledok nie je jeho chybou. Sklamalo ho, ako slabo ho Red Bull v Maďarsku podporil.

Britsko-thajskému pretekárovi sa prvé kolo v Q2 veľmi nepodarilo, so svojím Red Bullom RB16 musel tuho zápasiť. Problémy mal hlavne s nedotáčavosťou svojho auta v prvej a druhej zákrute, keď vo vysielačke konštatoval, že auto je “jednoducho strašné”. Druhý výjazd mal byť o niečo lepší, ale nebol. Aj napriek tomu, že Albon inžinierom odkázal, aby si dali pozor na načasovanie výjazdu a nevypustili ho do premávky, to podľa vyjadrení pilota Red Bullu absolútne nezvládli.

“Alexa poznám už pätnásť rokov, sme spolu stále v jednom padoku. Je to jeden z najlepších jazdcov na svete,” zastal sa Albona George Russell. “Max, Charles a my všetci sme hovorili, že on bol vo všetkom, v čom sa objavil, vždy vpredu. Neviem, čo sa tam deje, ale je mi ho ľúto.”

“Kvôli nim vyzerá ako idiot, čo vôbec nie je. Vyhral všetko, v čom sa objavil. Neviem teda, čo sa to u nich deje, ale mali by to dať do poriadku,” vyhlásil dvanásty muž dnešnej kvalifikácie, ktorý na Williamse porazil práve spomínaného Albona.

Sympatickým výkonom opäť prekvapil. “Naším cieľom bolo dostať sa do Q2 a v kvalifikácii poraziť Alfy a Haasy. Na začiatku Q1 však naše auto ožilo. Chytil som dobrý rytmus a dával som do toho všetko. V skutočnosti ma to aj trochu mrzelo. Toto je druhý týždeň za sebou, čo sme sa len tesne nedostali do Q3. Samo o sebe je to frustrujúce, ale som spokojný,” podčiarkol Russell.

Rodáka z King’s Lynn môže tešiť, aké výkony v tomto roku podáva Williams. Presnejšie povedané výkony, aké Williams podáva v sobotu. Zatiaľ sa však rýchlosť na jedno kolo nepodarilo pretaviť aj do tej pretekovej, čo si Russell dobre uvedomuje.

“Určite máme veľkú šancu,” konštatuje Russell, “ale posledné dva víkendy sme nedokázali preniesť našu rýchlosť z kvalifikácie do pretekov. Boli sme ďaleko najpomalší. Nuž a so všetkými tými autami, ktoré sú za nami, to budú ťažké preteky. Ja sa len modlím za dážď, pretože keď prší, vieme byť rýchli.”